LUMC en Ixaka kondigen samenwerking aan om ontwikkeling celtherapie te bevorderen

30 maart 2021• NIEUWSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Ixaka Ltd. hebben op 30 maart 2021 een onderzoekssamenwerking aangekondigd om REX-001, Ixaka's voornaamste celtherapieproduct, beter te begrijpen. Het project zal geleid worden door prof. dr. Paul Quax, hoofd Experimentele Vaatchirurgie aan het LUMC, ter ondersteuning van de versnelde ontwikkeling van REX-001 in fase 3 klinische studies voor de behandeling van chronische ledemaat-bedreigende ischemie (CLTI).  

CLTI is een levensbedreigende vaatziekte die wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vetafzettingen in de slagaders, waardoor de adequate stroom van bloed en zuurstof naar een specifiek deel van het lichaam, zoals de beenspieren, wordt beperkt. Aldus Quax: "Er zijn niet veel opties beschikbaar om de ziekte te behandelen naarmate ze vordert en de huidige procedures om de symptomen van CLTI in gevorderde stadia te beheersen zijn vaak ongeschikt of ondoeltreffend." Geavanceerde methoden zoals het gebruik van minimaal-invasieve katheters en chirurgische reconstructie helpen bijvoorbeeld niet bij het herstellen van de bloedstroom of het voorkomen van grote amputaties. "Hierdoor is een kritieke behoefte ontstaan aan nieuwe en innovatieve therapieën", benadrukt Quax.

REX-001 celtherapie 

REX-001 bestaat uit een combinatie van immuun- en progenitorcellen (vroege afstammelingen van stamcellen, die kunnen differentiëren om één of meer soorten cellen te vormen) die uit het beenmerg van de patiënt worden geëxtraheerd. De cellen worden vervolgens bewerkt om hun natuurlijke therapeutische kracht te versterken en opnieuw rechtstreeks toegediend op de plaats waar de bloedvaten geblokkeerd zijn. Fase I en II studies hebben aangetoond dat toegediende REX-001 werkt door het regenereren van bloedvaten, het moduleren van immuunreacties, het verbeteren van de bloedstroom en oxygenatie, en het bevorderen van wondgenezing. Deze effecten kunnen de klinische uitkomsten voor patiënten en hun levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. "De behandeling heeft een hoge doeltreffendheid aangetoond in fase II studies, maar een beter begrip van het onderliggende werkingsmechanisme van REX-001 zal zeer waardevol zijn naarmate onze fase III klinische studie vordert en we onze aanvraag voor markttoelating voorbereiden", zegt Joe Dupere, directeur van Ixaka. 

Samenwerking tussen Ixaka en LUMC

De samenwerking tussen Ixaka en het LUMC houdt een grote belofte in. Waar het LUMC al meer dan vijftig jaar een belangrijke speler is op het gebied van cardiovasculair onderzoek – en de laatste decennia in het bijzonder op het gebied van regeneratieve geneeskunde – richt Ixaka zich op de ontwikkeling van cel- en gentherapieën. Ixaka's eigen technologieën tonen potentieel voor de behandeling van een breed spectrum van ernstige aandoeningen in de oncologie, cardiovasculaire, neurologische en oculaire aandoeningen, evenals verschillende genetisch gerelateerde aandoeningen. "Het LUMC is een internationaal gerenommeerde onderzoeksinstelling met bewezen expertise in cel- en gentherapieën en vasculaire geneeskunde. Dat maakt het de perfecte partner om ons te helpen bij de ontwikkeling van ons product REX-001", aldus Dupere. Ook Quax is enthousiast: "Ik kijk uit naar de samenwerking met Ixaka om de moleculaire en cellulaire mechanismen van deze veelbelovende, geavanceerde regeneratieve therapie verder op te helderen.”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.