Ziekenhuizen in regio West schalen 40% reguliere zorg af

11 October 2020• NEWSITEM

De hoeveelheid opnames van besmette COVID-patiënten binnen ROAZ regio West stijgt nog steeds. In de ziekenhuizen is sprake van een zorgelijke situatie. Om de opname van COVID-patiënten de komende tijd mogelijk te houden, zijn de ziekenhuizen in onze regio genoodzaakt om de reguliere zorg in ieder geval met 40% af te schalen.

Ook wordt er dringend beroep gedaan op ziekenhuizen in andere regio’s waar nog wel voldoende capaciteit beschikbaar is, om de zorg voor COVID-patiënten over te nemen. Lees hier het volledige bericht.

In het LUMC

De opschaling van de COVID-zorg is ook voor heel het LUMC voelbaar. We moeten hierdoor planbare, reguliere zorg afschalen. Dit is zorg die ook uitgesteld kan worden. Het uitstellen van deze zorg blijft een nare boodschap voor onze patiënten, die misschien al langer lang wachten op een ingreep. Maar dit betekent wel dat we acute zorg en zorg als transplantaties of oncologische programma’s door kunnen laten gaan. In tegenstelling tot de situatie in maart hebben we met elkaar afgesproken dat we die zorg zo lang als mogelijk doorgang geven. Dat kan alleen als we overal in Nederland gelijkmatig de reguliere, planbare zorg afschalen.