LUMC opent de deuren voor de Wetenschapsdag op 6 oktober

12 september 2019• NIEUWSBERICHT

Heeft je dna invloed op hoe je eten smaakt? Hoe kan ik mijn opa of oma met dementie helpen? En hoe meet je hoe goed je longen werken? Op al deze vragen, en nog veel meer, krijg je antwoord tijdens de LUMC Wetenschapsdag op zondag 6 oktober van 12.00 tot 17.00 uur.

Bijna dertig afdelingen van het LUMC presenteren zich aan het grote publiek. Er is van alles te beleven en op te steken. Kruip in de huid van een malariamug, krijg een inkijkje in de magie achter de getallen in het nieuws of leer over de nieuwe donorwet. En heb je weleens een bestralingsapparaat of een couveuse van dichtbij gezien?

Lezingen 

Even uitpuffen van alle actie kan in de collegebanken. Schuif aan voor lezingen over onder andere slangengif, het tellen van zieke mensen en organs-on-a-chip. 

Anatomisch Museum

Breng op de Wetenschapsdag ook een bezoekje aan het Anatomisch Museum. Dit museum is maar twee dagen per jaar geopend voor publiek. De rest van het jaar wordt het vooral voor onderwijs gebruikt. Houd er wel rekening mee dat het museum voor kleinere kinderen minder geschikt is en er een wachtrij kan ontstaan.

Bekijk alvast het complete programma.

De LUMC Wetenschapsdag is op zondag 6 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in het LUMC aan de Albinusdreef 2 in Leiden. De dag is gratis toegankelijk voor jong en oud en is onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.