Verantwoord leren werken met data? Meld u aan voor de nieuwe MOOC van de LUMC-Campus Den Haag

13 september 2019• NIEUWSBERICHT

Werkt u met klinische onderzoeksdata? De LUMC-Campus helpt u graag om deze gegevens optimaal te benutten. In onze nieuwe Massive Open Online Course (MOOC) Population Health: ‘Responsible Data Analysis’, leert u alle beginselen over het werken met data. De course is online gratis beschikbaar.

Klinisch onderzoek

De methodologische cursus is geschikt voor iedereen die betrokken is bij klinisch onderzoek. In het programma wordt onder andere uitgelegd hoe u het beste uw data kan verzamelen, bewaren en welke statistische analysemethoden bruikbaar zijn om uw vraagstelling te beantwoorden.

Kritisch kijken naar data

Bij het onderzoeken van data is het altijd belangrijk om met een kritische blik naar de resultaten te kijken. Aan de hand van video’s, interactieve leesstof en praktische opdrachten besteden we hier in de MOOC veel aandacht aan.

LUMC-Campus Den Haag

De MOOC wordt geheel gratis aangeboden op Coursera en is ontwikkeld door de afdeling Biomedical Data Sciences van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Population Health: Responsible Data Analysis is onderdeel van een reeks e-learnings over Population Health Management die wordt uitgegeven door de LUMC-Campus Den Haag.

De cursus is volledig online te volgen. U kunt op elk moment beginnen en er zijn geen deadlines. Werkt u dus met klinische onderzoeksdata? Schrijf u dan snel in voor de cursus op de website van Coursera.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.