LUMC per 1 juli rookvrij

1 juli 2019• NIEUWSBERICHT

Vanaf maandag 1 juli is het hele terrein van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) rookvrij. Dat betekent dat er nergens op het terrein nog gerookt mag worden. De rookabri’s verdwijnen en er worden extra rookvrije generatie-borden geplaatst. Als u nog wilt roken, dan zult u het terrein moeten verlaten.

Met de nieuwe maatregel bieden we onze patiënten, bezoekers en medewerkers de mogelijkheid om elk gebouw rookvrij te betreden. Het rookvrije terrein wordt met borden en tegels duidelijk afgebakend. Verder hangen er spandoeken om duidelijk te maken dat het LUMC-terrein rookvrij is.

Het naleven van een rookvrij terrein is een lastige taak. Ondanks het feit dat het voorterrein van het LUMC al sinds december 2018 rookvrij is, spreekt de beveiliging nog regelmatig rokers in de rookvrije zone aan. Onze beveiligers blijven dit doen.

Uitzonderingen

Om redenen van humanitaire aard kan voor enkele patiënten een uitzondering worden gemaakt. De beslissing hierover is aan de zorgverlener. In overleg met de beveiliging zijn twee locaties aangewezen waar patiënten in uitzonderlijke gevallen kunnen roken. In zo’n geval krijgen patiënten een toestemmingskaartje, dat zij op verzoek aan de beveiliging moeten laten zien.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met rookvrij@Lumc.nl.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.