Miljoenen voor organ-on-a-chip technologie

4 juli 2019• NIEUWSBERICHT

Topsector Life Sciences & Health kent in totaal 2,76 miljoen euro toe aan zeven publiek-private onderzoeksprojecten naar organ-on-a-chip technologie en aanverwante biomedische vraagstellingen. LUMC-onderzoekers zijn betrokken bij vier van de zeven projecten.

De investering brengt kennisinstellingen en bedrijven uit binnen- en buitenland bijeen in gezamenlijke projecten. LUMC-onderzoekers nemen deel aan de volgende projecten:

Enthousiast over uitkomst

Photo: Paul ter Braak-Marinke van der Helm (UTwente)

Om fundamenteel onderzoek naar de organ-on-a-chip-technologie te stimuleren, heeft de Topsector samen met het Nederlandse orgaan-op-chipconsortium hDMT geïnvesteerd in deze nieuwe R&D-projecten.

Christine Mummery, voorzitter van hDMT en hoogleraar ontwikkelingsbiologie bij het LUMC: "We zijn erg enthousiast over de uitkomst van deze call. Het is goed om te zien dat publieke en private partijen hun krachten bundelen om showcases te ontwikkelen voor organ-on-chip-technologie, die van enorme waarde zal zijn voor veel biomedische toepassingen. De toekenning van deze projecten geeft onderzoekers in Nederland unieke kansen om dit veld te ontwikkelen en in stand te houden." 

Meer lezen over deze call en organ-on-a-chip-technologie? Bekijk de website van Health Holland.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.