Prijzen en subsidies

4 oktober 2018• NIEUWSBERICHT

Onderzoekers en medisch specialisten van het LUMC ontvangen regelmatig prijzen en subsidies voor het onderzoek of werk dat ze verrichten. Wij laten u graag zien wat er de afgelopen twee weken zoal aan prijzen en subsidies is uitgereikt. 

Nicolás Bastidas wint prijs op het EORTC CLTF 2018 congress

PhD-student Nicolás Bastidas van de afdeling Huidziekten heeft zaterdag 28 september de Young Investigator Award gewonnen voor de beste presentatie op het EORTC CLTF 2018 congress in het Zwitserse St. Gallen.

Tijdens de presentatie vertelde hij over LUMC-onderzoek waarbij voor het eerst twee genen zijn geïdentificeerd die waarschijnlijk een rol spelen bij het ontstaan van het meest voorkomende type cutaan lymfoon (Mycosis fungoides). Het is voor het eerst dat er DNA-veranderingen zijn gevonden die direct met een oorzakelijk gen verbonden konden worden.

Arwen Pieterse ontvangt career award

Associate professor Arwen Pieterse van de afdeling Biomedical Data Sciences heeft deze maand de Jozien Bensing Research Award 2018 ontvangen bij de International Conference on Communication in Healthcare in Porto. Ze krijgt de prijs voor haar onderzoek naar Samen Beslissen.

Deze internationale career award wordt eenmaal in de twee jaar uitgereikt aan een getalenteerde onderzoeker die minder dan 10 jaar geleden gepromoveerd is en onderzoek doet naar communicatie tussen patiënten en zorgverleners.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.