LUMC en Universiteit Leiden sluiten zich aan bij Healthy Universities

18 oktober 2018• PERSBERICHT

Op initiatief van diverse hoogleraren hebben de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zich aangesloten bij het internationale netwerk Healthy Universities. Omringd door skippyballen wisselden de initiatiefnemers en de aanwezigen ervaringen en tips uit op de aftrapbijeenkomst op woensdag 17 oktober.

"Ik hoop dat jullie allemaal lopend of met de fiets zijn gekomen", zegt Marleen van ’t Oever, directeur Communicatie LUMC, tegen de verzamelde hoogleraren, decanen en medewerkers in de Faculty Club. In ieder geval blijven de meeste aanwezigen de hele bijeenkomst staan en dat is een heel goed teken, vindt hoogleraar Diabetologie Hanno Pijl, een van de initiatiefnemers. "Zitten is het nieuwe roken", merkt hij op in een kort interview. Roken wordt al aangepakt bij het LUMC Zo zijn er plannen om het terrein van het LUMC rookvrij te maken.

Best practices

LUMC-decaan Pancras Hogendoorn trapt even een skippybal weg als hij vertelt dat hij in Edinburgh geïnspireerd raakte toen hij zag hoe de universiteit daar profiteerde van het lidmaatschap van Healthy Universities. In dit van oorsprong Britse netwerk delen aangesloten universiteiten best practices met elkaar op het gebied van gezondheid, welzijn en duurzaamheid. "Dat wat we als universiteit en ziekenhuis prediken, moeten we zelf ook doen." Zo zet het LUMC zich in voor een rookvrije generatie.

Lees het hele bericht bij de Universiteit Leiden

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.