Grote regionale crisisoefening op terrein LUMC

7 November 2018• NEWSITEM

Op woensdag 7 november wordt er in en rond gebouw 3 (Onderwijsgebouw) van het Leids Universitair Medisch Centrum tussen 14.00 en 16.30 uur een grootschalige crisisoefening gehouden. Bij de crisisoefening wordt gebruik gemaakt van een rookmachine en kunstmatige geluiden. Ook worden LOTUSslachtoffers en figuranten ingezet.

De oefening is opgezet door de hulpdiensten: politie, brandweer en de ambulancediensten. Ook de Gemeente Leiden en het LUMC oefenen op beperkte schaal mee. De Spoedeisende Hulp en andere afdelingen doen niet mee. Er worden dus reguliere diensten gedraaid en de medische afdelingen zijn gewoon bereikbaar. Tijdens de oefening worden omstanders  verzocht om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het maken van foto’s of video’s is niet toegestaan. 

Gebouw 3 deels afgesloten

U kunt hinder ondervinden van de crisisoefening. Gebouw 3 is in de middag van 7 november namelijk deels afgesloten. Naast de begane grond en de eerste verdieping zijn ook de kelder en de fietsenstalling afgesloten. De overige etages in het gebouw zijn toegankelijk via de loopbrug tussen gebouw 1 en 3.

Verkeershinder

Het fiets- en voetpad (Hippocratespad) tussen de Albinusdreef en de Einthovenweg wordt tijdens de oefening afgezet en is daardoor tijdelijk niet begaanbaar. Daarnaast kunt u verkeershinder ondervinden op de Henri Dunantstraat en Sandifortdreef.

Stay informed on the latest news of the Leiden University Medical Center, and sign up for our biweekly newsletter or subscribe to our LUMC Magazine.