Patiënten kunnen 24/7 hun medicijnen ophalen in het LUMC

20 July 2018• PRESSRELEASE

Je medicijnen ophalen wanneer je maar wilt? Het kan sinds kort in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De Poli Apotheek LUMC heeft namelijk een nieuw kluisjessysteem, waardoor patiënten op een geschikt moment hun voorgeschreven medicatie kunnen ophalen.

Dit systeem – de zogenoemde ServiLocker – is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar voor alle ingeschreven patiënten van de Poli Apotheek. Het apparaat is te vinden schuin tegenover de apotheek op de begane grond (B-00-010). Het kluisjessysteem is bedoeld voor herhaalrecepten en eerder bestelde medicatie. Patiënten die nieuwe geneesmiddelen ophalen, kunnen dat bij de apotheekbalie doen.

Gebruiksvriendelijk

Het gebruik van de ServiLocker is simpel: u vult aan de balie eenmalig een formulier in bij een van de apothekersassistenten om aan te geven dat u gebruik wilt maken van deze service. Krijgt u een herhaalrecept? Dan hebt u de keuze om de medicatie op te halen uit een kluisje. Het recept wordt gereed gemaakt en het pakket wordt voor u klaargelegd in de afhaalkluis. U krijgt op dat moment een code toegestuurd per sms of mail, die samen met uw geboortedatum het kluisje opent. Uw geneesmiddelen liggen vier dagen klaar om op te halen. Snel, simpel en gebruiksvriendelijk.

Actie

Ook gebruikmaken van zo’n kluisje? Meld u dan nu aan. Er zit namelijk een cadeautje bij de eerste 100 uitgeleverde pakketten.

Stay informed on the latest news of the Leiden University Medical Center, and sign up for our biweekly newsletter or subscribe to our LUMC Magazine.