Mini-berenspecialisten aan de slag in het LUMC

16 April 2018• ARTICLE CICERO

Het is deze week een drukte van jewelste in gebouw 2 van het LUMC: zo’n 1200 kinderen van 4 tot 7 jaar bezoeken het Teddy Bear Hospital om hun ‘zieke’ knuffel(beer) beter te maken.

Ook dit jaar was er vanuit de basisscholen in de regio weer veel animo voor het Teddy Bear Hospital. Dat leidde tot een recordaantal aanmeldingen. De begeleiding is in handen van ruim tweehonderd studenten van onder andere geneeskunde en biomedische wetenschappen. Kinderen mogen samen met de studenten hun knuffelbeer beter maken. Ze gaan bijvoorbeeld langs bij de huisarts, om vervolgens een foto van het knuffeldier te laten maken bij de radioloog. De chirurg of gipsmeester gaat aan de slag om bij de beer het nodige pleister- en gipswerk te verrichten. Ten slotte moeten de kleine dokters langs bij de apotheek, zodat ze naar huis gaan met de juiste medicijnen voor hun knuffel. 

Angst wegnemen

Het Teddy Bear Hospital heeft als doel om de angst voor het ziekenhuis bij kinderen weg te nemen door hen op een ludieke en educatieve manier in aanraking te laten komen met de medische wereld. Sinds een paar jaar op rij organiseert IFMSA-Leiden, onderdeel van de non-profit organisatie IFMSA-NL, dit project met veel plezier.