Diploma vernieuwde masteropleiding Vitality and Ageing uitgereikt

29 June 2017• NEWSITEM

Een nieuwe lichting masterstudenten Vitality and Ageing ontving op woensdag 28 juni 2017 hun diploma. De acht studenten volgden een vernieuwd programma, nadat de eenjarige master per september 2016 verhuisde van de Leyden Academy on Vitality and Ageing naar het reguliere onderwijsaanbod van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De acht nieuwe gediplomeerden Vitality and AgeingDe studenten kregen hun diploma uit handen van de voorzitter van de examencommissie dr. Gerrit-Jan Liefers in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. Tijdens de vernieuwde, bekostigde, internationale masteropleiding Vitality and Ageing krijgen studenten de kans zich te verdiepen in het thema ouderen. Bezien vanuit biologisch, medisch, psychologisch en maatschappelijk perspectief. 

Door de kleinschaligheid van de opleiding is er veel persoonlijke aandacht voor de studenten en wordt maximaal ingezet op hun interdisciplinariteit. Volgens opleidingsdirecteur professor Jacobijn Gussekloo hebben de studenten dat ook zo ervaren. “Als je de gezondheidszorg voor ouderen wilt verbeteren, dan moet je dat gezamenlijk doen.”

Initiële opleiding

De masteropleiding Vitality and Ageing is toegankelijk voor studenten die een bachelor Geneeskunde, Biomedische wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of University College Healthtrack hebben afgerond. Het programma werd in 2009 opgezet door de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Met ingang van het collegejaar 2016-2017 wordt de master aangeboden door het LUMC en is het programma door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als initiële opleiding.

Stay informed on the latest news of the Leiden University Medical Center, and sign up for our biweekly newsletter or subscribe to our LUMC Magazine.