Huidkanker (basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom)

Onze zorg

Basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom zijn de meest voorkomende vormen van huidkanker. Ze ontstaan in de opperhuid, die hoofdzakelijk bestaat uit cellen die we keratinocyten noemen. Basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom worden daarom ook keratinocytcarcinoom genoemd. Het LUMC is gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van deze vormen van huidkanker. Verschillende afdelingen, zoals Huidziekten, Oncologie en Heelkunde, werken nauw samen zodat u de beste mogelijke zorg krijgt.

Waarom u bij ons in goede handen bent

Illustratie BasaalcelcarcinoomBasaalcelcarcinoom is de minst kwaadaardige vorm van huidkanker. Dit type groeit langzaam, zaait bijna nooit uit en is goed te behandelen. Ook plaveiselcarcinoom is bij vroege ontdekking goed behandelbaar. Beide vormen van huidkanker komen tegenwoordig steeds vaker voor en vragen om een specialistische aanpak. Het LUMC heeft meer dan 30 jaar ervaring met de diagnose en behandeling van huidkanker en het beoordelen van vlekken op de huid en het diagnosticeren van beginnende vormen van huidkanker zijn speerpunten van onze afdeling Huidziekten.

Multidisciplinair team

Illustratie plaveiselcelcarcinoomIn het LUMC werken we met een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit specialisten van verschillende afdelingen, zoals een dermatoloog, plastisch chirurg en radiotherapeut. Samen zoeken zij naar een behandeling die op uw situatie is afgestemd. Zo kunnen we u een optimale behandeling bieden.

Wetenschappelijk onderzoek naar huidkanker

Het LUMC is ook een centrum van onderzoek. We doen veel onderzoek naar zowel basaalcelcarcinoom als plaveiselcelcarcinoom. Als patiënt kunt u hier vaak rechtstreeks van profiteren. Zo zorgen wij dat u toegang hebt tot de nieuwste behandeltechnieken.


Wat is basaalcelcarcinoom?
Wat zijn de symptomen van basaalcelcarcinoom?
Wat is de oorzaak van basaalcelcarcinoom?
Wat is plaveiselcarcinoom?
Wat zijn de symptomen van plaveiselcarcinoom?
Wat is de oorzaak van plaveiselcarcinoom?