De Stomapolikliniek

Stomaconsulenten

Onlangs hebt u een consult gehad bij de chirurg/uroloog. Uw behandelend arts heeft u verteld dat uw operatie mogelijk gepaard gaat met het aanleggen van een stoma. De stomaconsulenten van de Stomapolikliniek informeren u, zodat u goed bent voorbereid. Zij begeleiden u ook nadat de stoma is aangebracht.

Stomaconsulenten

De stomaconsulenten van het LUMC zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 -16:30 uur aanwezig. Op deze dagen is het mogelijk een afspraak te plannen met de stomaconsulent voor controle en/of vragen.

De stomaconsulenten zijn:

  • Corien Carmiggelt
  • Tanja van Beele

De stomaconsulenten zijn op werkdagen bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur van 08:30 tot 09:30 uur op telefoonnummer: 071- 526 3275. Na 09:30 uur is het mogelijk om een bericht achter te laten. U wordt dan teruggebeld. Een andere mogelijkheid is om een e-mail te sturen naar: stomapoli@lumc.nl.

Opvangmateriaal

Indien u voor een afspraak op de stomapolikliniek komt, adviseren wij u altijd opvangmateriaal mee te brengen. De dag en/of ochtend voor u op de stomapolikliniek komt, hoeft u thuis het materiaal niet te verwisselen. Dit gebeurt op de polikliniek in verband met de controle. De stomaconsulente kan aan de hand van het verwijderde opvangmateriaal een eventueel probleem vaststellen.

Wanneer neemt u contact op met uw stomaconsulent?

  • Als de stoma, uw buik of de huid rondom de stoma verandert. 
  • Als de stoma ineens groter wordt, kan er mogelijk sprake zijn van een prolaps. 
  • Als uw buik rondom de stoma dikker wordt, moet u bedachtzaam zijn op een mogelijke breuk. Uw huid rondom de stoma kan roder worden door een reactie op het materiaal of door lekkage onder de huidplaat. Als er pukkeltjes ontstaan op de huid rondom de stoma of als er schilfering optreedt, is het goed contact op te nemen met de stomapolikliniek. Indien u koorts heeft, pijn in de buik, wondproblematiek of andere problemen die niet stoma gerelateerd zijn, neemt u dan contact op met uw behandelend arts of via de polikliniek waar u bekend bent, bijvoorbeeld de polikliniek Heelkunde of de polikliniek Urologie.