Over GeboorteHuis Leiden

Sinds 1 juli 2016 is GeboorteHuis Leiden open voor alle zwangere en barende vrouwen uit Leiden en omstreken. Doordat we allemaal samenwerken wordt de zorg voor zwangere vrouwen beter. Dit geldt voor de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de pasgeboren baby’s.

GeboorteHuis Leiden bouwt!

Op de 7e verdieping in het LUMC zijn al twee afdelingen klaar:

 • Een geheel nieuwe vleugel voor zwangere patiënten en bevallingen.
 • Een geheel nieuwe afdeling voor pasgeboren baby’s die extra zorg nodig hebben, de Neonatologie afdeling.

GeboorteHuis Leiden bouwt nu nog een geheel nieuwe vleugel voor zwangere vrouwen, bevallingen en kraamvrouwen. Mei 2018 is deze vleugel klaar. Kraamvrouwen die na hun bevalling opgenomen moeten blijven krijgen tot die tijd zorg op onze kraamafdeling. Deze afdeling is op de 11e verdieping. Op deze tijdelijke afdeling hebben we tweepersoonkamers voor kraamvrouwen. Als je kindje extra zorg nodig heeft, ligt hij/zij op deze afdeling niet bij je op de kamer. Ook kan je partner hier niet blijven slapen.

Laatste interne verhuizing op 13 juni

Wat merk je van de laatste interne verhuizing?
 • Beval je vóór 13 juni?
  Voor de bevalling ga je naar de nieuwe vleugel van GeboorteHuis Leiden. Je meldt je bij de balie op J7 (J7-kern, 7e etage, route 672). Een verpleegkundige vangt je op.
  Moet je na de bevalling blijven? Bijvoorbeeld na een keizersnede? Dan herstel je op de kraamafdeling op de 11e etage.

 • Ben je opgenomen op of na 13 juni?
  Voor de bevalling ga je naar GeboorteHuis Leiden. Je meldt je bij de balie op J7 (J7-kern, 7e etage, route 672). Op 13 juni verhuist ook de kraamafdeling naar de 7e etage en herstel je na de bevalling daar. Je ligt dan altijd op een eenpersoonskamer. 

 • Verbijf je op de verhuisdag 13 juni bij ons?
  Dan verhuizen wij je in de loop van de dag naar je nieuwe kamer. De verpleegkundige informeert je over de planning.