Je bent zwanger

Bij GeboorteHuis Leiden heb je samen met ons de regie. Dit betekent dat jebetrokken wordt bij alle keuzemogelijkheden en meebeslist over de zorg die je krijgt. Wij bieden je op deze manier de allerbeste verloskundige zorg. Alle verloskundige zorgprofessionals zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig.

Samen de regie

Gesprek zwangere vrouw en gynaecoloogDe controles tijdens je zwangerschap vinden plaats op de polikliniek of bij onze partners in de verloskundige praktijken. De zorg in de regio Leiden is goed op elkaar afgestemd.

Tijdens de zwangerschap maak je samen met ons een persoonlijk zorgplan. Dit zorgplan is afhankelijk van je gezondheidssituatie, die van je baby en jevoorgeschiedenis. Is er noodzaak voor meer dan poliklinische zorg, dan kan het verpleegkundig thuisteam voor een aantal aandoeningen in de zwangerschap zorg verlenen bij je thuis. Dit wordt ook wel thuisbehandeling bij risicozwangeren of thuiszorgmonitoring genoemd. Naast dagelijkse controles door de verpleegkundige is er ook één keer per week een terugkomdag in het LUMC.

Als opname in GeboorteHuis Leiden nodig is om je optimaal te begeleiden verblijf je in een van onze GeboorteKamers. In de geborgenheid van je eigen kamer beschik je over eigen sanitair en allerlei voorzieningen die het verblijf voor jou en je partner zo aangenaam mogelijk maken. Ook als je vervolgens bij ons gaat bevallen, verblijf je op deze kamer. Daarbij is onze professionele zorg vanzelfsprekend altijd paraat.

In opleiding

Het LUMC is een Universitair Medisch Centrum. Niet alleen een ziekenhuis, maar ook een plek waar artsen en specialisten worden opgeleid. Daarom kan het voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding), een arts-assistent (specialist in opleiding) of een student verloskunde je onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren, kunnen assistenten en studenten het vak goed leren. Natuurlijk staan ze altijd onder toezicht van een ervaren specialist.