COVID Radar

Het LUMC verzamelde vanaf april 2020 tot april 2022 met de COVID Radar gegevens over klachten en het gedrag van mensen. Hiermee willen we een beter beeld krijgen van hoe de Corona pandemie zich in uw regio ontwikkelt. Dat doen we door de gegevens die u ons geeft, heel goed te analyseren. Hoewel de app op dit moment niet meer live is blijven we onderzoek doen met deze gegevens.

Na 2 jaren gaat de COVID radar app op pauze. We willen de COVID radar app gebruikers bedanken voor de steun en inzet de afgelopen tijd. Dank voor 8,5 miljoen ingevulde vragenlijsten.

Stop het dan nu definitief? Nee, ons onderzoek gaat door! In de komende maanden verwachten we meerdere resultaten van ons onderzoek te publiceren. Wilt u op de hoogte gehouden worden, stuur dan email naar covidradar@lumc.nl. U krijgt dan het laatste nieuws over bijvoorbeeld nieuwe publicaties met behulp van uw data op uw e-mailadres.

Hier alvast een voorproefje van de resultaten:

1. Corona voorspellen

Het hoofddoel van de COVID radar is om Corona te voorspellen met behulp van symptomen en gedrag. In onze publicatie hebben we aangetoond dat er ook echt risicogedrag zichtbaar was voor een positieve test. Voor verdere voorspellingen zijn ingewikkelde statistische modellen nodig, daar zijn we nog mee bezig. Ook proberen we verbanden te vinden tussen regionale verschillen. We werken samen met andere universiteiten om uiteindelijk Corona zo precies mogelijk te voorspellen.

2. Vaccinatie en gedrag

Door vaccinatie daalt de kans om ernstig ziek te worden door Corona. Hierdoor zou ons risicogedrag ook kunnen veranderen. Is dit daadwerkelijk zo? Dat kunnen we onderzoeken met gegevens van de COVID radar.

3. Long COVID (langdurige klachten na Corona)

Er is nog een hoop onduidelijk over LONG COVID, ook wel Post-Covid-Syndroom genoemd. Hoeveel mensen krijgen na een infectie met Corona te maken met symptomen die nog maanden lang aanhouden? En wat voor symptomen zijn dat? Hoe lang duren deze symptomen? Met gegevens van de COVID radar app zijn deze vragen te beantwoorden.

4. Onderzoek doen met een app

Eigenlijk was de complete opzet van de COVID radar app een groot experiment. Zou het lukken om met een relatief eenvoudige app gedegen onderzoek te doen? Daarop is het antwoord volmondig ja! Onderzoek doen met behulp van u kan! Hartelijk dank daarvoor. Velen van u hebben ook geholpen door feedback te geven op de vragen en het gebruik van de app. Dit gaf veel nieuwe inzichten voor eventuele nieuwe apps in de toekomst!

Privacy

Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Deze gegevens worden veilig opgeslagen in Nederland en voor een periode van maximaal 5 jaar bewaard. De informatie wordt gebruikt voor onderzoek door medische overheidsinstanties en academische onderzoekscentra. Een gebruiker kan de volledige privacyverklaring inzien in de colofon van de app.