Lustrumviering 

De lezingen waren exclusief bestemd voor de leden van de vereniging, Leidse alumni Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen. Voor een gehoor van zo’n 300 alumni en enkele andere genodigden blikte fysisch antropoloog en anatoom prof. George Maat (rechts op de foto) terug op zijn ervaringen van de laatste jaren. RTL maakte zonder dat Maat het wist opnames van een college en bracht die naar buiten met een bepaalde lading. Wat betekent zoiets voor de vrijheid van academisch onderwijs? 

MOOC's

Daarna ging jurist prof. Stolker in op de kansen en bedreigingen voor universiteiten in de komende decennia. Hij noemde met name online technologie als ontregelende ontwikkeling. De universiteit en het LUMC bieden beide MOOCs aan: openbare colleges voor de hele wereld. Deze ontwikkeling heeft enorme gevolgen voor universiteiten als gemeenschappen. Ook wordt door online technologie de beslotenheid van de collegezaal doorbroken. Met die constatering sloot Stolker aan bij het verhaal van Maat.

Na afloop genoten zeker 200 alumni van het groots opgezette diner. Er werden oude banden aangehaald en levendige gesprekken gevoerd.