Lustrumbijeenkomst 17 november 2021

De LUMC Alumni Vereniging bestaat dit jaar 25 jaar! Voor het eerst in anderhalf jaar is het weer mogelijk een fysieke bijeenkomst te organiseren met wetenschappelijke voordrachten, een welkomstborrel en een feestelijk diner ter afsluiting. Het bestuur nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij deze lustrumbijeenkomst.

De bijeenkomst zal gehouden worden op woensdag 17 november in de foyer en Burumazaal van het Onderwijsgebouw. Het thema voor deze bijeenkomst is; Kritische reflectie op de COVID-19 pandemie. 


Programma

 • 18.00 uur   Inloop met welkomstborrel

 • 18.30 uur   Opening van de avond door Prof.dr. Jan Bolk, voorzitter LAV

 • 18.40 uur   Prof.dr. Martin Schalij, lid Raad van Bestuur LUMC
                    Voordracht: De rol van het LUMC in de COVID-19 pandemie

 • 19.10 uur   Hoogleraar infectieziekten 
                    Voordracht: Proportionele bestrijding van COVID-19: van advies tot beleid

 • 19.50 uur   Prof.dr. Meta Roestenberg, internist-infectioloog
                    Voordracht: Ontwikkeling van COVID-19 vaccins. Waarom kan snel nu ineens wel?

 • 20.25 uur   Afsluiting wetenschappelijk gedeelte van de avond

 • 20.30 uur   Feestelijk diner in de foyer

 • Ca. 22.00 uur Einde Lustrumbijeenkomst


Aanmelden

Als lid kunt u gratis deelnemen aan deze bijeenkomst inclusief diner. Bent u geen lid, dan vragen wij een bijdrage van 25 euro voor het diner. 

Wilt u deze avond bijwonen, meldt u dan nu nu aan via deze link naar het aanmeldformulier. 

Wegens het grote aantal aanmeldingen is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden voor het fysiek bijwonen van de bijeenkomst! U kunt zich nog wel aanmelden voor het bijwonen via de live-stream. 


Toelichting bij de sprekers:

Prof.dr. Martin Schalij is cardioloog en is op 1 januari 2020 toegetreden als vierde bestuurder van de Raad van Bestuur van het LUMC, met als portefeuille medisch-specialistische en verpleegkundige zorg. Hij is primair verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van zorg en daarmee ook eerstverantwoordelijke voor de Corona-maatregelen in het LUMC.

De tweede spreker is een zeer gerespecteerd hoogleraar internist-infectioloog. In die hoedanigheid is hij verbonden aan de afdeling Infectieziekten van het LUMC en tevens betrokken bij de aanpak van de COVID-19 pandemie. 

Prof.dr. Meta Roestenberg is hoogleraar Humane modellen voor vaccinontwikkeling aan het Leiden University Center for Infectious Diseases (LU-CID), onderdeel van het LUMC. Zij is tevens internist-infectioloog en werkt parttime bij de afdeling Infectieziekten.


Corona-maatregelen

In overleg met de Raad van Bestuur (Prof.dr. Martin Schalij) van het LUMC is besloten het aantal deelnemers te beperken tot 100 personen. De bijeenkomst is ook te volgen via een livestream verbinding, voor degenen die de bijeenkomst niet live kunnen bijwonen. 


Wij doen er uiteraard alles aan om de bijeenkomst voor iedereen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Om deze reden zullen wij u bij binnenkomst vragen uw QR code uit de CoronaCheck app te tonen aan de beveiliging (dit kan zijn een vaccinatiebewijs, een recente negatieve testuitslag of een bewijs dat u recent hersteld bent van corona). 


Mocht u vragen hebben over deze bijeenkomst neemt u dan contact op met het secretariaat van de LAV via het volgende mailadres: alumni@lumc.nl