LUMC-strategie 2018-2023

Oncologie

Het LUMC kiest voor een herkenbaar profiel, dat aansluit bij de grote vraagstukken uit de maatschappij en van onze patiënten. We kiezen daarom voor drie maatschappelijke speerpunten: oncologie, regeneratieve geneeskunde en population health.

Het LUMC is sterk in het wetenschappelijk onderzoek naar en de behandeling van veel verschillende vormen van kanker. Onze oncologische patiëntenzorg is gebundeld in het LUMC Oncologie Centrum. Vanuit wetenschappelijke inzichten wordt aan de nieuwste methoden gewerkt. Op diverse terreinen is het LUMC landelijk het belangrijkste expertisecentrum, bijvoorbeeld voor de behandeling van bottumoren, wekedelentumoren, oogmelanomen en huidlymfomen. De komende jaren versterken we onze expertise op het gebied van longkanker en de behandeling en verdere ontwikkeling van gepersonaliseerde oncologische (immuno)therapieën.

Het LUMC participeert in het Holland Protonen Therapie Centrum (Holland PTC), wat unieke kansen biedt voor het verbeteren en ontwikkelen van innovatieve behandelingsopties en voor toonaangevend wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zijn wij onderdeel van het onafhankelijke Oncode Instituut dat Nederlandse toponderzoekers verbindt op het gebied van fundamenteel oncologisch onderzoek.