Liggende metanefrine test

Er is bij u een licht verhoogde waarde van metanefrines in het bloed geconstateerd. Dit kan mogelijk het gevolg zijn van de afname-omstandigheden en/of door storende invloeden van bestanddelen van het voedsel. Met behulp van een liggende metanefrine test, krijgen wij hier meer informatie over.

Deze informatie is opgesteld door de afdeling(en) Endocrinologie 

Voorbereiding

Hoe kunt u zich voorbereiden?

In verband met de betrouwbaarheid van de uitslag van de test, vragen wij u om vanaf 2 dagen voor de test de volgende levensmiddelen niet te gebruiken:  

  • Noten 
  • Fruit
Het onderzoek / de behandeling

Hoe gaat het onderzoek / de behandeling in zijn werk?

De test 

Voor dit onderzoek wordt u op het afgesproken tijdstip verwacht bij de Centrale Bloedafname in het LUMC. U meldt zich eerst via de aanmeldzuil in de Centrale Hal, hiervoor heeft u een identiteitsbewijs nodig. Na de controle van uw gegevens krijgt u een dagticket. Op de Centrale bloedafname meldt u zich opnieuw bij de zuil met behulp van het dagticket. Daarna kunt u plaatsnemen in de wachtkamer.  

De test wordt uitgevoerd in een aparte testkamer. Tijdens de test ligt u (achterover gekanteld) in een stoel. De medewerker van de Centrale Bloedafname brengt bij u een dunne infuusnaald in met daaraan een slangetje. Het naaldje blijft een half uur zitten. Gedurende dit half uur blijft u rustig achteroverliggen. Wanneer het half uur om is, zal de medewerker twee buizen bloed uit het infuus afnemen. Na de afname wordt het naaldje verwijderd. U mag vervolgens weer rechtop komen zitten en vertrekken.  

Duur van de test  

De liggende metanefrine test duurt 30 minuten.