Allereerste publicatie / Oude referenties

Bij zoekacties naar oude publicaties (of beschrijvingen daarvan) kunnen de volgende bronnen geraadpleegd worden:

Web of Science

In Web of Science zijn beschrijvingen van tijdschriftartikelen uit de periode 1945-heden opgenomen, inclusief korte vermeldingen van hun geciteerde publicaties (boeken en tijdschriftartikelen) die dus ver voor 1945 gepubliceerd kunnen zijn.
Naar geciteerde publicaties kan worden gezocht op auteursnaam of op naam van tijdschrift of boek, in combinatie met een of meer publicatiejaren.
Van deze geciteerde publicaties zijn in veel gevallen alleen publicatiejaar en gegevens betreffende het desbetreffende boek of tijdschrift (deel, aflevering, paginering) opgenomen. De titels van de geciteerde tijdschriftartikelen ontbreken dan.
Zie ook Vraagbaak Citatie

Catalogi (voor het zoeken naar boeken)

Zoekmachines

Via zoekmachines als Google kan gezocht worden naar beschrijvingen van publicaties, met als zoektermen bijvoorbeeld auteursnaam+titelwoord+jaartal.
Voorbeeld: sennert+febribus+1627

Gedrukte bronnen

Morton's Medical Bibliography (met als ondertitel: An Annotated Check-list of Texts IIllustrating the History of Medicine) bevat een uitputtend overzicht van historisch gezien belangrijke publicaties (boeken en tijdschriftartikelen) op het gebied van de geneeskunde.
Het boek staat in de handboekenkast (rubriek ZWZ 40)

In de Universiteitsbibliotheek is op de eerste verdieping de Studiezaal S.BETA ingericht, waar o.a. boeken op het gebied van de geschiedenis van de geneeskunde staan opgesteld.