De Revalidatiearts

Optimaal functioneren

De revalidatiearts richt zich op het opheffen, verminderen of zo mogelijk voorkomen van de gevolgen van ziekten of aandoeningen. Het gaat niet alleen om de functies van het lichaam (bijvoorbeeld spierkracht), maar ook om de gevolgen die een aandoening heeft voor het doen van activiteiten (bijvoorbeeld lopen of zelfverzorging) en participatie (bijvoorbeeld werk of relaties). Het doel van revalidatie is optimaal functioneren.

Het gaat om u

Advies en behandeling van de revalidatiearts start bij uw vraag en specifieke situatie. De revalidatiearts stelt een diagnose aan de hand van uw informatie, lichamelijk onderzoek en zo nodig aanvullend onderzoek zoals een röntgenfoto. De revalidatiearts is gespecialiseerd in bewegingsproblematiek en problemen bij de spraak en andere hersenfuncties.
Samen met u bespreekt de arts de mogelijkheden om lichamelijk, psychisch en sociaal zo goed mogelijk te functioneren, ook als uw aandoening niet te genezen is.

Samenwerken aan uw kwaliteit van leven

De revalidatiearts werkt intensief samen met verschillende andere medisch specialisten  en paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten) in het LUMC en in het revalidatiecentrum.