Programma onderdelen kliniek (C8-Q)

Tijdens uw opname op de kliniek Psychiatrie volgt u het activiteitenprogramma. In overleg met uw zaalarts kan hier van worden afgeweken. Veel activiteiten op de kliniek gebeuren samen met de patiënten die op dat moment zijn opgenomen, bijvoorbeeld het gezamenlijk gebruiken van de maaltijden .

U krijgt aan het begin van de week een agenda uitgereikt waarop uw afspraken van die week genoteerd staan. De agenda wordt in samenspraak met u door uw arts en de verpleging gemaakt.

Het activiteitenprogramma bestaat uit (een combinatie van) de volgende onderdelen:

  • bewegings- en oefentherapie onder leiding van een oefentherapeut. Bewegen helpt om u fitter en sterker te voelen, ook is bewezen dat een aantal maal per week goed bewegen een gunstige invloed heeft op somberheidsklachten.
  • ontspanningsoefeningen kunnen helpen bij het omgaan met spanningsklachten, angst en paniek. Daarom leert u op de kliniek hoe u deze oefeningen goed  kunt uitvoeren
  • vak therapie, onder leiding van een creatief therapeut

Het activiteitenprogramma is een belangrijk onderdeel van de behandeling op C8-Q. Daarom zijn bijvoorbeeld de bezoektijden hierop aangepast.