Cursussen, masterclasses en informatiebronnen in Nederland

Wanneer je je verder wilt verdiepen in medisch leiderschap zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar, zowel binnen als buiten OOR Leiden.

Tweedaagse basiscursus ziekenhuismanagement voor AIOS die wordt georganiseerd door de Academie van Medisch Specialisten en het HagaZiekenhuis (OOR Leiden).

Platform Medisch Leiderschap(diverse masterclasses):
Het Platform Medisch Leiderschap is in 2012 opgericht door een aantal artsen met bijzondere aandacht voor medisch leiderschap. De masterclasses bestaan uit drie thema’s: persoonlijk leiderschap, bestuurlijk leiderschap en maatschappelijk leiderschap.

Stichting Medical Business bestaat uit drie onderdelen:

  • Medical Business Masterclass: Deze masterclass is een basiscursus van drie avonden met diverse sprekers uit de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en de politiek.
  • Medical Business Projects: Hierbij ga je in teams aan de slag om een probleem of vraagstuk van een opdrachtgever (ziekenhuis) op te lossen. Je wordt begeleid door externe consultants en krijgt gedurende het project verschillende trainingen.
  • Medical Business Education: Divers aanbod van online cursussen, meet-the-expert, summer academy, clinical business administration.

Instapniveau en leerplek: