Werken op de NICU

Op de Neonatologie werken we 24/7 met een team van professionals  aan de beste start voor prematuren en zieke neonaten. Verpleegkundigen, neonatologen, fellow’s, arts-assistenten, doktersassistenten, physician assistants, secretaresses en teamleiders werken hier intensief samen om dat te bereiken.

De NICU van het LUMC

Als academisch centrum zijn we gespecialiseerd in de opvang en behandeling van tweelingen met het tweeling-transfusie syndroom, neonaten met rhesus antagonisme, extreem prematuren en neonaten met een aangeboren hartafwijkingen. Landelijk zijn wij het enige centrum dat intra uteriene behandelingen uitvoert. Zo nodig behandelen en monitoren we die kinderen na de geboorte op de NICU. We hebben 17 éénpersoonskamers en 4 tweelingkamers. Een van de ouders kan altijd blijven slapen en we betrekken hen actief bij het zorgproces.

Ontwikkelen. Dat kan hier.

In het LUMC hebben we veel expertise en specialisten. Die kunnen we altijd om hulp vragen. Doktersassistent, arts of verpleegkundige; hier maakt het niet uit wie of wat je bent.  Met elkaar samenwerken is voor ons vanzelfsprekend.

Werken op de NICU van het LUMC betekent samenwerken in een professionele omgeving met een hoog kennisniveau. Die kennis houden we up to date door onderzoek, klinische lessen en e-learnings. Bovendien trainen we elkaar op de werkvloer. En we besteden aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Door tijdens je opleiding samen concrete leerdoelen te formuleren en coaching door ervaren collega’s en je teamleider.

Dus reken maar dat je je hier in razend tempo ontwikkelt en daarvoor alle support krijgt. We leren iedere dag van en met elkaar!

Wij zoeken collega’s

Heb je interesse om bij ons te werken?  Kijk dan onder Werken bij het LUMC welke vacatures we nu op de NICU hebben. Wil je meer weten of wil je een keer komen kijken? Dat kan! We organiseren regelmatig rondleiding voor verpleegkundigen. Meld je hiervoor aan door een e-mail te sturen naar: neonatologie@lumc.nl

Wil jij je specialiseren?

Voor algemeen verpleegkundigen bieden we jaarlijks opleidingsplekken. In 15 maanden leiden we je op tot NICU-verpleegkundige. Werken en leren doen je dan tegelijk. Voor de opleiding is het belangrijk dat je werkervaring hebt. Heb je dat nog niet? Dan volg je een voorwerktraject om werkervaring op te doen. Tijdens het voorwerken en de opleiding ontvang je maandelijks een vast salaris. Vacatures voor opleidingsplekken vind je op de  Werken bij het LUMC pagina.

Ben je NICU-verpleegkundige of gespecialiseerd Kinder- IC verpleegkundige?

Dan ontmoeten we je graag. We laten je met trots onze afdeling zien en kijken met jou naar de mogelijkheid om een keer mee te lopen.

Nieuwsgierig? Stuur een e-mail naar: neonatologie@lumc.nl