Ons team

Ons team op de neonatologie zet zich er voor in om samen met de ouders professionele en individuele zorg te geven aan uw baby. Voor deze intensieve zorg is een groot team belangrijk.

Medische team

De zaalarts (arts-assistent) of physician assistant is verantwoordelijk voor de behandeling van uw kind. 

Een physician assistant is een hoger opgeleide verpleegkundige met een brede medische opleiding. De zaalarts of psysician assistant bespreekt de conditie van uw kind met de neonatoloog. De neonatoloog is een kinderarts die is gespecialiseerd in de zorg voor pasgeboren kinderen. 

De zaalarts of physician assistant en de neonatoloog bepalen samen hoe uw kind moet worden behandeld. De zaalarts en de physician assistant werken onder eindverantwoordelijkheid van de neonatoloog of kinderarts- fellow neonatologie (neonatoloog-in-opleiding).

Eén keer per week heeft u met de zaalarts en/of de neonatoloog een gesprek over uw kind. Als de arts of uzelf dit nodig vindt kan er vaker een gesprek plaatsvinden.

Verpleegkundige team

De dagelijkse zorg voor uw kind wordt uitgevoerd door IC/HC neonatologie-verpleegkundig en/of in opleiding. Wij streven ernaar dat uw kind steeds een aantal dagen door dezelfde verpleegkundige wordt verzorgd. Door het grote aantal verpleegkundigen zult u echter toch met veel verschillende personen te maken krijgen. De verpleegkundigen hebben allen een smartphone bij zich. Op de smartphone ontvangen zij de alarmen van alle apparatuur die op de kamer van uw kind aanwezig is.

Doktersassistenten

De doktersassistenten zijn er elke dag van 7.30 uur tot 16.00 uur. Zij verzorgen de bloedafnames bij uw kind. Zij zijn getraind om uw kind daar zo min mogelijk last van te laten ondervinden. Verder nemen de doktersassistenten de gehoortest af bij de kinderen die hiervoor in aanmerking komen. Indien nodig maken de doktersassistenten ook hartfilmpjes bij uw kind.Transferverpleegkundige

De transferverpleegkundige neemt contact met u op als uw kind 28 weken of ouder is. Zij begeleidt u bij de toekomstige overplaatsing van uw kind. Als u vragen heeft over de komende overplaatsing kunt u contact opnemen per mail; transferneonatologie@lumc.nl of telefonisch 071 5265394 (op maandag, woensdag  en vrijdag).

Servicemedewerkers

De servicemedewerker is verantwoordelijk voor huishoudelijke taken op de unit zoals het aanvullen van materialen en het schoonhouden van de unit. De servicemedewerker kan u geen informatie geven over de conditie van uw kind.

Secretaresses

De secretaresse is verantwoordelijk voor het administratieve werk op de afdeling. Als u tijdens kantooruren de afdeling belt, krijgt u eerst haar aan de telefoon. Zij kan u doorverbinden met de verpleegkundige die voor uw kind zorgt.

Medische en verpleegkundige staf