Voorzieningen voor ouders

Rooming in

In principe kan één van de ouders op de kamer slapen. Er staat een bedbank in de kamer van uw kind die tot een slaapbank kan worden uitgeschoven. U kunt op de gang gebruik maken van toilet en douche.

Familiekamer

De Ronald McDonaldfamiliekamer op de afdeling biedt u de mogelijkheid om even uit de ziekenhuissfeer te komen. Er zijn voldoende faciliteiten aanwezig, waaronder een keuken met koelkast waarin de producten door u meegenomen, kunnen worden bewaard. De familiekamer biedt u de mogelijkheid om even samen met uw gezin te zijn, er een speelhoek voor de broertjes en zusjes en samen kunt u de maaltijden aan tafel nuttigen.

Daktuin

Daarnaast kunt u gebruik maken van de Daktuin op J6. De broertjes en zusjes kunnen samen met hun ouders spelen op de Daktuin: fietsen, klimmen op het speelkasteel,  een spelletje doen, knutselen en worden wekelijks diverse activiteiten georganiseerd. Op de Daktuin is een hoek ingericht voor ouders, ook kunnen ouders en kinderen hier gezellig samen eten. De Daktuin is maandag t/m vrijdag open van 09.30 tot 19.30 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.30 uur. Vrijwilligers zorgen dat de verschillende ruimtes van de Ronald McDonald Huiskamer er opgeruimd en gezellig uitzien, zorgen voor spelmateriaal op de Daktuin en bieden aandacht en een luisterend oor.

Virtuele rondleiding daktuin. 


Kinderopvang

Voor broertjes/zusjes van 0-7 jaar is op weekdagen kinderopvang mogelijk binnen het LUMC, bijvoorbeeld als u rustig wilt buidelen of een gesprek heeft met uw arts.

Ronald McDonald Huis

Moet u ver reizen om uw kind te kunnen bezoeken? In het Ronald McDonald Huis kunnen ouders van kinderen die in het LUMC zijn opgenomen tegen een kleine vergoeding ook overnachten. Als u in het Ronald McDonald Huis verblijft na uw opname op de afdeling Verloskunde, kunt u hier gebruik maken van kraamzorg. Vraag uw verpleegkundige om meer informatie.

Virtuele rondleiding Ronald McDonald Huis

Een thuis in het ziekenhuis voor te vroeg geboren baby’s en hun ouders

Wilt u bijdragen aan een nog aangenamer verblijf van ouders en baby's op de intensive care van de afdeling Neonatologie? Het is onze droom om de afdeling, met uw steun, in te richten en te voorzien van een rustgevende, vrolijke uitstraling. Iedere bijdrage voor een gezinsvriendelijk verblijf stellen we enorm op prijs!