Tweede meting NEO studie

In mei 2021 zijn we herstart met de tweede meting van de NEO studie! Na een tussenstop van ruim een jaar vanwege Corona kijken we ernaar uit u te ontvangen op onze nieuwe locatie RijnVeste, dichtbij het LUMC gelegen.

Waarom een tweede meting?

Met een tweede meting kunnen we de ontwikkeling van gezondheid en ziekte volgen in de tijd. Deze metingen leveren nieuwe inzichten op over factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van ziekten zoals suikerziekte en hart- en vaatziekten.

Wie en wanneer?

Alleen deelnemers, die tussen 2008 en 2012 hebben meegedaan aan de NEO studie, worden opnieuw uitgenodigd voor een tweede studiebezoek, ongeacht het huidige gewicht en gezondheidssituatie. Dit doen we op volgorde van het eerste bezoek. Deed u bijvoorbeeld mee in 2012 dan kan het zijn dat u pas over ruim een jaar de uitnodiging ontvangt.

Wat wordt er van u verwacht?

Bij de uitnodigingsbrief sturen wij de deelnemersinformatiefolder (PDF). In deze deelnemersinformatie staat uitgebreid beschreven wat het tweede studiebezoek inhoudt en wat er wordt gemeten. Wij vragen u alle informatie aandachtig te lezen voor u besluit of u wilt deelnemen aan deze tweede meting. Als u vragen heeft, kunt u ons e-mailen of bellen. Wanneer u zich opgeeft, maken we een afspraak waarbij u ’s morgens nuchter naar het LUMC komt. Na één bloedafname krijgt u een ontbijt en volgen de overige onderzoeken. Het bezoek duurt ongeveer 3 uur, uw reiskosten worden vergoed.

Aanmelden voor tweede meting

Nadat u de uitnodigingsbrief hebt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor de tweede meting:
  • Zelf aanmelden en afspraak maken via dit webformulier
  • Aanmelden kan ook via e-mail of u kunt uw telefoonnummer, naam en NEO nummer inspreken op 071-526 1388. Wij nemen dan contact met u op om een afspraak te maken.

Deelnemersinformatiefolder (PDF)