Patiënt en zorg

Ingang OKDe afdeling Anesthesiologie draagt bij aan de perioperatieve zorg voor patiënten die binnen het LUMC geopereerd worden of diagnostische procedures ondergaan. Hier werken naast een team van anesthesiologen ook artsen in opleiding tot anesthesioloog en maken studenten geneeskunde kennis met de anesthesiologie tijdens hun coschappen. Met een aantal onderzoeksprogramma’s wordt gewerkt aan kennisvorming rond pijn en pijnbestrijding en de farmacologie van anesthetica in bredere zin.

U kunt de anesthesioloog op meerdere plaatsen in het ziekenhuis tegenkomen. Wanneer u een operatie moet ondergaan zult u vooraf beoordeeld worden op de PreOperatieve Screeningspolikliniek (POS). Postoperatief worden patiënten zo nodig intensief bewaakt en ondersteund in de Post Anesthesia Care Unit (PACU).

Postoperatieve en chronische pijnbehandelingen worden uitgevoerd door de anesthesiologen van het Pijnbehandelcentrum (PBC).

Bij de opvang van traumapatiënten op het Centrum Eerste Hulp dragen anesthesiologen bij aan het bewaken en in stand houden van vitale functies zoals ook bij reanimaties in het LUMC. Tot slot hebben anesthesiologen een actieve rol bij de pijnstilling rond de bevalling.