Op bezoek bij een patiënt

Wilt u een patiënt bezoeken, bekijk vooraf dan de bezoektijden. De tijden en bezoekregels kunnen per afdeling verschillen. Ligt een dierbare van u in het LUMC en wilt u ook na de bezoekuren in de buurt blijven? U kunt in het LUMC overnachten als dat noodzakelijk is. In andere gevallen kunt u met korting in hotels in de omgeving verblijven.

Bezoektijden LUMC

De verpleegafdelingen van het LUMC hebben hun eigen bezoektijden. Op de overzichtspagina vindt u per afdeling  welke uren u op bezoek kunt komen.

Speciale bezoekregels

Sommige verpleegafdelingen in het ziekenhuis hebben speciale bezoekregels. Zo zijn bloemen op sommige afdelingen niet toegestaan vanwege hygiëneregels. En soms kunnen patiënten voor hun eigen veiligheid even geen bezoek ontvangen. Bekijk de informatie en bezoekregels van de verpleegafdeling waar u op bezoek gaat.     

Vind uw weg naar de afdeling

U vindt de verpleegafdeling voor het bezoek eenvoudig met de gekoppelde routenummers. Deze vindt u bij 'contact en locatie' van de verpleegafdeling of op de verwijsborden in de centrale hal. Onze vrijwilligers hier helpen u graag uw weg vinden. 

Een patiënt bellen of appen

Op de meeste verpleegafdelingen mogen patiënten hun eigen mobiele telefoon meenemen. U kunt dus gewoon appen of bellen met iemand die is opgenomen.  

Kaartje sturen naar een patiënt

Bestel en verstuur binnen een paar minuten een kaartje naar een patiënt. U steekt daarmee niet alleen uw naaste een hart onder de riem, met ieder kaartje steunt u ook de LUMC Vrienden Stichting. Uiteraard kunt u ook een eigen kaartje sturen. Uw Kaartje2go of eigen kaart stuurt u naar het volgende postadres:

 

Leids Universitair Medisch Centrum

T.a.v. (vermeld naam van de patiënt, de afdeling en kamernummer)

Postbus 9600

2300 RC Leiden

Blijven slapen in het LUMC

Ligt een dierbare van u in het LUMC en wilt u ook ‘s avonds en ‘s nachts in de buurt blijven? Als dit noodzakelijk is, dan kunt u mogelijk zelf ook in het LUMC overnachten. U kunt dit regelen met ons Patiëntenservicebureau.

De overnachtingsmogelijkheden in het LUMC zijn beperkt. Daarom hebben we ook afspraken met hotels in de omgeving waar u met korting kunt verblijven. U maakt gebruik van deze korting door te reserveren via het Patiëntenservicebureau of via de beveiliging (na 16.30 uur en in het weekend). 

Patiënt in isolatie

Wat als u in isolatie ligt?