Milou van Agtmaal, hoofdassistent Bereidingen

Zelden zal je een leidinggevende zien die zo trots is op haar werk en dat van haar team als Milou van Agtmaal, hoofdassistent Bereidingen: “Het sturen van dit team is zo prettig. Het team bestaat uit harde werkers, mensen die elkaar helpen, gevraagd en ongevraagd, en uit mensen die inzicht hebben in elkaars werk.”

Wat is dan die succesformule die het team Bereidingen, bestaande uit twaalf assistenten en zes farmaceutische medewerkers, zo goed laat samenwerken? Misschien kunnen we bescheiden concluderen dat de werkwijze van Milou hier een belangrijke factor in is: “Ik ben een people-manager en vind dat werkplezier echt voorop moet staan.”

Werkplezier stimuleren
En die filosofie draagt Milou tot in de kleinste details uit: “Om mensen optimaal te kunnen laten genieten van hun werk, probeer ik verder te kijken dan alleen ‘de collega’s’. Ik probeer te kijken naar de mensen buiten de werkzaamheden om. Door mensen echt te leren kennen kun je ze veel beter aansturen op een bij hen passende wijze.”

Maar ook meedenken is cruciaal om mensen met plezier te laten werken: “Doorgroeimogelijkheden kunnen beperkt zijn, maar logischerwijs wel belangrijk voor medewerkers. Ik wil ze daarom de vrijheid bieden cursussen en opleidingen te volgen om zichzelf verder te ontwikkelen, zelfs als dat betekent dat ze na die opleiding vertrekken. Ik heb namelijk liever dat iemand heel gelukkig is in het werk, een opleiding kan doen en van wie ik na een paar jaar afscheid moet nemen, dan iemand die denkt ‘Ik wil weg. Ik wil iets anders doen.’”

Trots
En die manier van leidinggeven lijkt te werken. Want met haar team speelt Milou veel klaar. Zo kan het team ondersteuning bieden aan verpleegkundigen en OK-personeel. Een van de belangrijkste ontwikkelingen is namelijk dat bereidingen bijvoorbeeld uit handen kunnen worden genomen van anesthesiemedewerkers. Zo kunnen er meer patiënten geholpen worden: “Als wij een steentje kunnen bijdragen aan het dragelijk en aantrekkelijker maken van het werk voor gespecialiseerd verpleegkundigen, dan doen we dat.”
En dat het team Bereidingen dat weet te doen maakt Milou apetrots: “Het maakt me blij dat we dat als team gewoon doen en de dankbaarheid vanuit de organisatie is enorm.” 

Toekomst
Milou doet er ook alles aan zoveel mogelijk mensen de pracht van het vak te laten zien: “Er is weinig kennis over het werk dat je hier kunt doen. Wij proberen nu als team ons gezicht te laten zien op scholen en mensen voor te lichten over wat je hier allemaal kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze bevoegdheid om zelf geneesmiddelen te maken en door te leveren? We produceren als een van de weinige ziekenhuizen in Nederland veel eigen geneesmiddelen.” Ook laten we studenten meelopen.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!