Jettie Marte, loopbaanadviseur

Van diëtiste in Suriname tot loopbaanadviseur in het LUMC: Jettie Marte is een goed voorbeeld van hoe je je carrière een andere wending geeft. In haar werk als loopbaanadviseur maakt Jettie dankbaar gebruik van haar eigen ervaringen.

“Als kind droomde ik natuurlijk niet van een baan als loopbaanadviseur. Het is toevallig op mijn pad gekomen. Hoewel, toevallig? Ik ben mijn carrière begonnen als diëtiste. Al snel bleek mijn fascinatie niet zo zeer uit te gaan naar voeding, maar naar waarom mensen zich niet aan hun dieet hielden. Mijn interesse in wat mensen drijft was daarmee gewekt en daarom ben ik toen psychologie gaan studeren. Via allerlei omwegen ben ik in 2001 begonnen als loopbaanadviseur bij het Loopbaancentrum dat destijds door het LUMC werd geopend.”

"De drijfveren van mensen fascineren me mateloos”

Zoektocht naar antwoorden
“Bij het Loopbaancentrum zit ik écht op mijn plek. Elke dag help ik mensen veranderen om effectiever te worden in hun werk of bij het vinden van een nieuwe carrière. Als adviseur is het vooral belangrijk dat je goed kunt luisteren en de juiste vragen stelt. Want de antwoorden: díe heb ik niet, al denken sommige mensen van wel. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat boven tafel komt, wát iemand anders wil en welke talenten iemand wil aanspreken. Ik probeer mensen zo goed mogelijk te begeleiden in hun zoektocht naar antwoorden.”

“Als loopbaanadviseur is het belangrijk dat je goed kunt luisteren en de juiste vragen stelt”

Diversiteit en dynamiek
“Al meer dan 16 jaar werk ik nu als loopbaanadviseur in het LUMC. Het ziekenhuis is een dynamische omgeving waar meer dan 7.000 mensen werken. Artsen en verpleegkundigen natuurlijk, die vaak met hart en ziel voor de zorg gekozen hebben. Maar daarnaast ook nog een enorme hoeveelheid mensen die ervoor zorgen dat het medisch personeel zijn werk goed kan doen. Die enorme diversiteit aan mensen en de vraagstukken die dat met zich meebrengt, vind ik één van de leukste aspecten van mijn werk.”

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures en solliciteer naar jouw baan!