Boerhaave Nascholing | Patiëntveiligheid; Human Factors. Jouw rol in het zorgteam

Door je een spiegel voor te houden geeft deze cursus een verfrissende blik op jouw idee over samenwerken met collega’s en het effect daarvan op Patiëntveiligheid.

Details

  • Locatie
    LUMC
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

De medische zorg wordt steeds complexer. Voor jou als AIOS is het daarom belangrijk om garant te kunnen blijven staan voor de veiligheid van je patiënten. In deze cursus Patiëntveiligheid leer je over Human Factor Management, een veiligheidsmanagementsysteem dat knowhow en praktische handvaten biedt voor veiligheid in de zorg.

Veiligheid in de zorg

Patiëntveiligheid begint bij de veiligheid van de zorgverlener. Dat is een van de basisprincipes van Human Factor Management. Door je een spiegel voor te houden geeft deze cursus een verfrissende blik op jouw idee over samenwerken met collega’s en het effect daarvan op Patiëntveiligheid.

Beschrijving cursus

De cursus zal klassikaal plaatsvinden. Een deel noodzakelijke theoretische kennis wordt vóór de cursus opgedaan door middel van teksten, vragen en filmpjes. Tijdens de cursusdag gaan we middels intervisie aan de slag met door de deelnemers zelf aangebrachte casussen met het accent op niet-technische vaardigheden. Aan het einde van de dag ben je in staat om zelf met een debriefingtool aan de slag te kunnen in de dagelijkse praktijk, zodat je patiëntveiligheid binnen je eigen team naar een hoger plan kan tillen.

Organisatie

De training is een initiatief van de Regionale Opleiding Commissie van OOR Leiden en wordt georganiseerd door LUMC en Human Factor Management in samenwerking met Boerhaave Nascholing.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Patiëntveiligheid; Human Factors. Jouw rol in het zorgteam