Fysio- en Oefentherapeut

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten Mensendieck/Cesar richten zich op het verminderen van beperkingen van het bewegingsapparaat. Met als doel Oefentherapieactiviteiten van het dagelijks leven zoals lopen, traplopen, opstaan en gaan zitten, tillen en dragen en boven schouder hoogte werken te verbeteren.

Met als doel Oefentherapieactiviteiten van het dagelijks leven zoalslopen, traplopen, opstaan en gaan zitten, tillen en dragen en boven schouder hoogte werken te verbeteren. 

De fysiotherapeut heeft hierbij vooral aandacht voor de beweeglijkheid van uw gewrichten, de spierfunctie en conditie. De oefentherapeut richt zich meer op uw houding en beweging.

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten geven ook instructie over hoe thuis oefeningen te doen. Hier een voorbeeld van handoefeningen (houdt dit 10 tellen vast en herhaal het 4 x en doe het 2 x per dag). Tevens kan men bij deze behandelaars terecht voor advies over gezond bewegingsgedrag zoals verantwoord bewegen en sporten.

In de regio Zuid-Holland noord is er een aantal fysiotherapeuten en oefentherapeuten met het speciale aandachtsgebied reumatische aandoeningen. Deze zogenaamde FYRANET/Bethranet-therapeuten nemen permanent deel aan een bij- en nascholingsprogramma over reumatische aandoeningen en onderhouden nauwe contacten met reumatologen, fysiotherapeuten en oefentherapeuten in het LUMC. 
Zie ook deze lijst met adressen van deze fysiotherapeuten en oefentherapeuten in de regio.

Verwijzing fysiotherapie en oefentherapie

U heeft geen verwijsbriefje nodig voor een behandeling. 

Vergoeding fysiotherapie en oefentherapie 

De basisverzekering vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie of oefentherapie. Meestal wordt fysiotherapie en oefentherapie in de aanvullende verzekering vergoedt. Om na te gaan of en in welke mate fysiotherapie en oefentherapie voor u vergoed worden en welke kosten u precies kunt declareren raden wij u aan de polis van uw ziektekostenverzekering te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.