Uw baby is opgenomen

Uw baby is opgenomen op onze neonatologie afdeling. Wij zijn één van de 10 Nederlandse neonatale intensive care afdelingen. Baby's die bij ons worden opgenomen hebben na de geboorte intensieve zorg (bijvoorbeeld ondersteuning van de ademhaling) of bewaking nodig. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld te vroeg geboren baby's, zieke pasgeborenen of pasgeborenen met een ernstige aangeboren hartaandoening. Naast de samenwerking met Geboortehuis Leiden vervult onze afdeling een regiofunctie. Het kan dus goed zijn dat u naar ons bent doorverwezen vanuit één van de omliggende ziekenhuizen. Verder zijn wij de enige neonatologie afdeling in Nederland voor pasgeborenen die al in de baarmoeder een ingreep hebben ondergaan. 

Wij beseffen dat de opname van uw baby een ingrijpende periode is. Als medische en verpleegkundige staf streven wij er daarom naar uw baby en u te ondersteunen tijdens deze periode in een sfeer van openheid, betrouwbaarheid en betrokkenheid. Wij zullen u als ouder ook zoveel mogelijk betrekken bij zorgtaken als bijvoorbeeld het verschonen van de luier of verschoning van de lippen. 

Veilig verblijf in het LUMC

De veiligheid van uw pasgeboren baby is voor ons heel belangrijk. Onze medewerkers werken daar elke dag hard aan, maar kunnen dat niet alleen. Samen met u maken we de zorg voor uw baby nog veiliger. Hoe? De volgende tips helpen om het verblijf van uw baby in het LUMC veiliger te maken.

In dit onderdeel vindt u praktische informatie m.b.t. opname:

Bezoek (broertjes/zusjes en kraamvisite)
Bezoek (als u zelf ziek bent)
Contact en bereikbaarheid
Hygiëneregels
Ons team
Praktische zaken
Rechten en plichten
Rondleiding (film)
Visie
Voorzieningen voor ouders
Waterpokken