Informatie over coronavirus (COVID-19)

Voor patiënten en bezoekers

Hier vindt u informatie over de gewijzigde gang van zaken op de Intensive Care als gevolg van de maatregelen met betrekking tot de COVID-19 pandemie.

Bezoek

Het is helaas maar beperkt mogelijk om op bezoek te komen bij patiënten op de Intensive Care. Dit geldt voor alle patiënten op de IC, ongeacht of ze wel of niet (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus (COVID-19). We beseffen dat dit een grote impact heeft voor de patiënt en voor u als naaste. We doen dit om de kans op een mogelijke besmetting te beperken. De veiligheid van onze patiënten, onze medewerkers en van onze bezoekers staat immers voorop.

De maatregelen kunnen in de komende weken en maanden wijzigen. Dat is afhankelijk van het beleid wat landelijk en binnen het LUMC wordt bepaald op basis van de verdere evolutie van de COVID-19 pandemie.
Op sommige pagina's of in sommige informatiefolders staat mogelijk nog informatie die momenteel niet toepassing is.
De arts of verpleegkundige van de Intensive Care waarmee u contact heeft, kan u informeren over de bezoekafspraken die op dat moment van kracht zijn.

Algemene informatie over de Intensive Care volwassenen vindt u in de patiëntenfolder IC Volwassenen.

Aanvullende informatie voor patiënten met een (mogelijke) COVID-19 besmetting vindt u in de informatiefolder voor naasten en familie. En kijk in de video mee met onze zorgverleners die vertellen over de dagelijkse gang van zaken op de COVID-afdeling van de IC.    

Videogesprek

Voor de contactpersoon van de COVID-patiënten bieden we de mogelijkheid voor een videogesprek met de Intensive Care. Dit gesprek is op 2 manieren mogelijk:

  • Een videogesprek vanaf de IC via een PC met webcam verloopt via Microsoft Teams, de aanwijzingen hiervoor vindt u hier.
  • Een videogesprek vanaf de IC via een iPad tablet verloopt via ZOOM, de aanwijzingen hiervoor vindt u hier.

Meer informatie over de maatregelen die het LUMC neemt in het kader van het coronavirus vindt u op de algemene LUMC-pagina over corona.