Opleiding tot MC-verpleegkundige

Zoek je een nieuwe uitdaging? Wil je je verder ontwikkelen als verpleegkundige?  Dan kun je bij ons terecht voor de vervolgopleiding tot MC-verpleegkundige.

Bij een aanstelling van minimaal 32 uur duurt de volledige opleiding 1 jaar. De opleiding wordt afgesloten met een CZO-erkend diploma - met een NLQF-inschaling niveau 6.

Competenties en vrijstellingen

De opleiding is competentiegericht, afhankelijk van je vooropleiding worden vrijstellingen verleend. De duur van de opleiding is dan afhankelijk van je vrijstellingen.

Met het diploma van MC-verpleegkundige krijg je een aantal vrijstellingen als je doorstroomt naar de opleiding tot IC-/ ICK-verpleegkundige.

Stages

Gedurende de opleiding heb je een aanstelling op de Medium Care unit.

Interesse? 

Lees hier meer over de Intensive Care en de verhalen van ic-verpleegkundigen. En hier wat collega's vertellen over hun werk in het LUMC.

Meer informatie over deze opleiding en andere verpleegkundige (vervolg)opleidingen vind je bij opleidingenlumc.nl.

Heb je interesse om deze opleiding te volgen, wil je meer informatie of wil je komen kijken? Neem dan contact met ons op via het secretariaat Intensive Care.

Als je wilt solliciteren dan verwachten we dat je vooraf een dag meeloopt op de IC. Neem hiervoor contact met ons op via het secretariaat Intensive Care.