Michael Eikmans

Michael Eikmans studeerde biologie en behaalde zijn PhD in 2002 bij de afdeling Pathologie (Prof. JA Bruijn) op het gebied van biomarkers in nierziekten en in niertransplantatie. Hij is opgeleid tot moleculair bioloog. Gedurende zijn postdoc periode deed hij onderzoek op het gebied van niertransplantatie waarvoor hij verscheidene subsidies ontving van de Nierstichting Nederland en de Roche Organ Transplantation Research Foundation (ROTRF), en een Distinguished Research Award van de Nederlandse Transplantatie Vereniging. Hij was research felllow bij de translantatiegroep (Prof. RB Colvin) in de Massachusetts General Hospital in Boston MA.

 

Sinds 2006 is Dr. Eikmans werkzaam bij de afdeling Immunohematologie aan onderzoek op het gebied van immunologische en moleculaire aspecten van transplantatie. Meer recent richt zijn onderzoek zich op immuunmechanismen bij  moeder en kind tijdens en na zwangerschap, een onderzoekslijn geinitieerd door prof. FHJ Claas. The onderzoekslijnen behelzen de bestudering van immuunregulatie bij normale en afwijkende, spontaan verwekte zwangerschappen, en ook bij eiceldonatie-zwangerschappen.

Dr. Eikmans is lid van de educatiecommissie van de European Federation for Immunogenetics (EFI) en lid van de kerngroep van het Reproductive Immunology Network Netherlands (RiNet). Verder is hij actief betrokken bij onderwijs aan Bachelor en Master studenten (medisch, biomedisch) op het gebied van immunologie, zwangerschap, transplantatie en moleculaire biologie.