Zin in Zondag, Zondag Vieren

Iedere zondag, en op de bijzondere christelijke feestdagen, is er in het LUMC op het Boerhaaveplein een uur voor bezinning en inspiratie, delen en ontmoeten.

Het begint om 10.00 uur. Op de ene zondag is er een kerkelijke viering en op de andere een concert met inspirerende teksten. Beide worden zo ingericht dat iedereen zich er zo veel mogelijk thuis kan voelen. Na afloop kunt u gezamenlijk koffiedrinken. U kunt worden gehaald en gebracht door een vrijwilliger. U wordt de voorafgaande dag persoonlijk uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. De viering en het concert zijn te zien op tv-kanaal 2, het LUMC-informatiekanaal. De herhaling wordt uitgezonden op dinsdagavond om 20:30, eveneens op tv-kanaal 2.  

  • Bij een concert met inspirerende teksten luistert u naar livemuziek en hoort u een verhaal, een korte overdenking of gedichten. De muziek wordt door professionals en goede amateurs verzorgd.
  • Bij een kerkelijke viering zijn er gebeden, liederen, een lezing uit de bijbel en een overweging. Een groot aantal koren uit de omgeving werkt mee.

In de week voor Pasen organiseert de dienst Geestelijke Verzorging een avondconcert.

Op dit moment worden er vanwege corona geen evenementen georganiseerd in het LUMC. Daarom vinden er tijdelijk geen zondagse vieringen en concerten plaats.