Onderwijs

Werkconferentie de eerste 1000 dagen LUMC-Campus Den Haag

Van de conceptie tot een 2-jarige peuter: de ontwikkeling die kinderen in hun eerste 1000 dagen meemaken is essentieel voor de verdere levensontwikkeling. In het landelijke actieprogramma Kansrijke Start reconstrueren we de eerste 1000 dagen van een kind samen met experts uit verschillende disciplines. Als specialist kunt u in deze werkconferentie ook een bijdrage leveren.  

Helaas groeien er in Nederland nog veel kinderen op met een ‘valse start’, door bijvoorbeeld vroeggeboorte, een te laag geboortegewicht of andere complicaties. Deze werkconferentie heeft als doel om van elkaar te leren en uiteindelijk om kinderen te voorzien in een vliegende start. 

Denk mee over de eerste 1000 dagen

Bent u werkzaam als kinder- of jeugdarts, huisarts, verloskundige of gynaecoloog? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan de werkconferentie. Ook kunnen we uw input goed gebruiken als u als zorgprofessional werkt in de geestelijke gezondheidszorg, of actief bent als beleidsmaker of onderzoeker. Benieuwd geworden? Meld u dan aan voor de werkconferentie via de inschrijfknop op de pagina. 

Maternale morbiditeit en mortaliteit

Tijdens de werkconferentie vertelt prof. Marian Knight van de Universiteit van Oxford over zogenoemde ‘confidental enquiries’. Deze vragen kunnen gebruikt worden om inzicht te krijgen in maternale morbiditeit en mortaliteit. Knight is hoogleraar Maternal and Child Population Health aan het Nuffield Department of Public Health.  

Leer meer over het werk van Kansrijke Start

Naast het reguliere programma worden er verschillende workshops georganiseerd die direct aansluiten op het actieprogramma Kansrijke Start. Vanuit de LUMC-Campus Den Haag wordt een workshop aangeboden over de benodigde data-infrastructuur. Verder kunt u kiezen uit de workshops: Gezamenlijk Inschatten Zorgbehoeften in de kraamzorg, Centering Pregnancy, en het Nu Niet Zwanger programma.