Familie van Tessa

Ik wil graag ons verhaal vertellen om anderen een hart onder de riem te steken. Op de foto zie je onze vier kinderen. We hadden een grote kinderwens. Zo groot, dat we hulp hebben gezocht toen we na één jaar proberen nog niet zwanger waren geworden. Uiteindelijk kwamen we terecht in het Voortplantingscentrum. Daar hoorden we dat een ICSI-behandeling onze enige mogelijkheid (en meteen ook de allerlaatste optie) was om samen zwanger te worden.

De uitslag was confronterend, maar er was nog hoop. En daar we hebben we ons aan vast kunnen houden. Gelukkig ook maar, want het leek wel alsof iedereen in onze omgeving zomaar zwanger werd. Hoe blij we ook waren dat zwanger worden bij andere mensen wél gewoon lukte, zelf wilden we ook zóóó graag een kindje van ons samen. In aanloop naar de behandeling hebben we eerst trouwplannen gemaakt. Om onze gedachten te verzetten, maar ook om onze liefde voor elkaar te bevestigen.

‘Ik hou van jou. Wat de toekomst ook brengt!’ Ik kan het iedereen aanraden.

Eenmaal terug van onze huwelijksreis konden we vrijwel direct beginnen met de ICSI-behandeling. En wat een geluk, na de eerste poging was het al raak! Mensen die niets van onze situatie afwisten, merkten op dat we er geen gras over hadden laten groeien.

En wat een geluk, na de eerste poging was het al raak!

Familie van Tessa

‘Zo snel na je huwelijk al zwanger!’ – ze moesten eens weten, ha ha. Na de geboorte van onze dochter dachten wij geen voorbehoeds-middelen meer nodig te hebben. Maar toen ze elf maanden oud was – ze kreeg zelfs nog borstvoeding – diende een tweede wonder zich aan. We waren wéér zwanger, en dit keer spontaan!

Nadat ik bevallen was van een kerngezonde zoon, hebben we even geen risico’s meer genomen. Maar vier jaar later begon het toch weer te kriebelen. Na één jaar proberen, nét toen we dachten dat het ons niet zou lukken om nog eens spontaan zwanger te worden, raakte ik in verwachting van ons tweede meisje. En toen zij geboren was, was er vrij snel de wens voor een vierde kindje – anders bungelt de derde er zo achteraan. En geloof het of niet, na negen maanden proberen was ik spontaan weer zwanger!

Negen jaar geleden hadden we dit nooit durven hopen. Onze grootste wens is vier maal in vervulling gegaan! We beseffen dat we enorm rijk zijn met vier gezonde kinderen en prijzen ons gelukkig met dit wonderbaarlijke resultaat. Bij dezen wens ik eenieder die dit leest ook zo veel geluk toe!

-Tessa-