Familie Van der Zwaal

Na een probleemloze conceptie van onze eerste was het wel even slikken dat ik niet vlot zwanger raakte van de tweede na een jaar of 3. Ik was al ouder aan het worden en een bezoek aan de IVF poli maakte al snel duidelijk dat we direct voor IVF moesten gaan.

Wat vond ik dit spannend! Ik zag erg op tegen de punctie van de eicellen, maar kan achteraf echt oprecht zeggen dat dit me ontzettend is meegevallen. Je leest veel nare verhalen op internet en ik wil echt benadrukken dat dit niet zo hoeft te gaan. Ik kreeg fijne medicatie om rustig te blijven en alles werd goed uitgelegd. Natuurlijk ga je liever een middagje winkelen, maar alles voor het goede doel!

We hadden een mooie oogst van 9 eicellen waarvan er 5 via IVF bevrucht raakte. De spannende periode van terugplaatsingen begon. Twee mislukte terugplaatsingen verder hebben we het traject gepauzeerd. Bij het starten van deze behandeling kwamen we er namelijk ook achter dat ik door de keizersnede van onze eerste, een (grote) afwijking aan mijn baarmoeder had overgehouden, een zogenaamde niche. Het is nog niet helemaal bewezen dat dit invloed heeft op volgende pogingen tot zwanger worden, maar mijn gevoel gaf me in dat dit zeker mijn probleem was.

Ik heb me veilig gevoeld en super begeleid.

Familie Van der Zwaal

Binnen onderzoeksverband heb ik een baarmoederhersteloperatie laten uitvoeren elders in een universitair centrum. Tijdrovende klussen allemaal, zeker de verplichtte hersteltijd van 8 maanden na je operatie i.v.m. risico’s tijdens de zwangerschap en bevalling. En de klok tikte….

De eerste terugplaatsing na mijn operatie, ik was op dat moment 42 jaar,  zit op dit moment lekker naast me te spelen…Onze prachtige zoon Kai en klein broertje van Benjamin.

Ik ben het hele team van de IVF afdeling ontzettend dankbaar. Ik heb me veilig gevoeld en super begeleid. Van IVF arts tot echoscopist, verpleegkundigen en ieder die betrokken was bij dit traject. Ik vond het gebruik van de app ook heel fijn!