Oncologie Centrum

Spreekuur voor ouderen

Het aantal ouderen met kanker blijft de komende jaren sterk toenemen. Een groot deel van de ouderen met kanker heeft last van meerdere chronische aandoeningen die naast elkaar bestaan. Of van kwetsbaarheid. Op het spreekuur ouderen met kanker bespreken we welke behandeling de beste voor u is. Ook brengen we uw totale persoonlijke situatie in kaart.

Tijdens het spreekuur

Naast onderzoek naar uw lichamelijke, geestelijke en sociale situatie voeren we een uitgebreid gesprek met u en uw familie over uw persoonlijke behandeldoelen. Daarna geven wij een advies aan de behandelende oncologische specialist. Het advies gaat over uw behandeling maar ook over ondersteunende maatregelen waardoor u de behandeling beter doorstaat.

We kunnen u verwijzen als de oncologische behandelaar meer informatie over uw gezondheidstoestand en de mogelijke impact van behandeling daarop wil krijgen. Het kan ook zijn dat u zelf onzeker bent over het behandelplan. Op het spreekuur ouderen en kanker wegen we samen met u af welke behandeloptie het meest passend is.