Wachttijden / wachtlijsten

Wachttijden poliklinieken

Deze wachttijden laten zien hoelang het duurt tot er drie beschikbare plekken zijn op de agenda van een polikliniek. De wachttijden die bekend zijn, zijn opgedeeld voor de reguliere zorg en de topreferente zorg. Dit is zorg voor patiënten die een zeer specialistische behandeling nodig hebben en die hiervoor voorrang krijgen.

Wachttijden en het coronavirus

Afspraken op de polikliniek worden stapsgewijs weer ingepland. Daarbij wordt rekening gehouden met de urgentie van de zorgvraag en kan voorrang gegeven worden aan patiënten die een zeer specialistische behandeling nodig hebben (topreferente zorg). Poliklinieken kunnen bovendien niet altijd hun volledige capaciteit gebruiken door de 1,5-meternorm. Dit wisselt per specialisme. De wachttijden worden vanwege de maatregelen geschat en kunnen daarom afwijken van de werkelijkheid.

Apart spreekuur

Een polikliniek kan naast het algemene spreekuur ook een spreekuur hebben voor patiënten met een complexe of zeldzame ziekte. Ook geldt er geen of een korte wachttijd voor acute zorg. Het kan dus zijn dat de wachttijd voor reguliere zorg iets langer is dan de Treeknorm toestaat.

Deze wachttijden zijn op 10 juli 2021 bijgewerkt.


Allergologie
Cardiologie
Chirurgie algemeen
Dermatologie
Gastro-enterologie (maag)
Gynaecologie algemeen
Interne geneeskunde algemeen
Kaakchirurgie
Keel-, neus- en oorheelkunde
Kindergeneeskunde algemeen
Longziekten
Neurochirurgie
Neurologie
Oogheelkunde
Orthopedie
Pijnbestrijding/anesthesiologie
Plastische chirurgie
Psychiatrie
Reumatologie
Revalidatie
Thoraxchirurgie
Urologie