Infuustherapie thuis

Medicatie

Medicatie die toegediend wordt per infuus (onderhuids of intraveneus) wordt bij u thuis bezorgd. Het gaat onder meer om de volgende medicatie:

  • Groeihormonen
  • TNF-alfa remmers blokkers
  • Immunoglobulines
  • Langwerkende groeifactoren
  • Antibiotica / Antimycotica
  • Immunotherapie
  • Respreeza 
  • Stollingsfactoren

Medicatiedossier en Spillage

Wanneer het bijna tijd is om een bestelling voor u te plaatsen, neemt een apothekersassistent telefonisch contact met u op. 

Het lukt helaas niet altijd om telefonisch contact te leggen. Na 2 belpogingen wordt uw voicemail ingesproken met het verzoek ons terug te bellen op werkdagen tussen 15.00-17.00 uur. U belt dan 071-5265400 en kiest voor toets 2. U wordt dan direct doorverbonden met de juiste apothekersassistent.

Om spillage van deze over het algemeen dure medicatie te voorkomen, zal de apothekersassistent in eerste instantie vragen hoeveel voorraad u nog heeft. Indien de voorraad nog toereikend is wordt de bestelling uitgesteld.

Ook vraagt de apothekersassistent of er wijzingen zijn in uw medicatiedossier. Een verandering in uw medicatiegebruik kan van invloed zijn op de (bij)werking van uw infuustherapie. Bovendien is de apotheker verplicht een up-to-date medicatiedossier te hebben van iedere patiënt. 

Bezorgafspraak

Zodra de bestelling klaar staat om naar u verzonden te worden, krijgt u een email met daarin een link om zelf uw bezorgafspraak in te plannen. Het pakket wordt door AMP Groep bij u thuis bezorgd. 

Het bezorgen vindt plaats op werkdagen  tussen 08.00 en 21.00u in blokken van 08:00u-13:00u, 12:30-18:00u, 17:30-21:00u. Op zaterdag wordt er bezorgd tussen 08.00 en 17.00uur. Op zondagen vinden er geen bezorgingen plaats.

U krijgt een bevestiging van AMP met het verwachte tijdsvenster. Zodra de order ingepland is en bekend is in welk tijdvenster de aanvraag uitgevoerd wordt, krijgt u op de dag van bezorging nogmaals een email/sms met het tijdvenster. In deze mail wordt de geschatte aankomsttijd van de bezorger in minuten en seconden aangegeven. Ook kan gezien worden hoe de bezorger eruit ziet.

Indien u geen bezorglink heeft ontvangen of een andere dringende vraag heeft rondom uw bestelling/bezorging, belt u dan 071-5265400 en kies voor toets 3. 

U kunt ons ook mailen: infuustherapie@lumc.nl