Verpleegkundige Vervolgopleiding Kinderverpleegkunde

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ligt jouw hart bij het verplegen en verzorgen van jongere patiënten? Dan is dit jouw kans! Wij zijn op zoek naar meerdere verpleegkundigen die in maart of september 2020 willen starten met de opleiding tot kinderverpleegkundige. Je kan meteen al aan de slag, want tot die tijd word je bij ons ingewerkt. Ben jij er klaar voor om je te specialiseren op deze bijzondere afdeling?

In het kort

• Je volgt de specialistische opleiding van 14 maanden tot kinderverpleegkundige
• Je werkt in het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) in het LUMC
• Je loopt stages op meerdere afdelingen binnen en buiten het WAKZ
• Je doet veel kennis op van verschillende specialismes

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige voor de vervolgopleiding Kinderverpleegkunde bied jij kinderen van 0 tot 18 jaar de beste zorg die zij nodig hebben en begeleid je hen en hun ouders in het ziekteproces. Je verpleegt en voert verpleegtechnische vaardigheden uit. Afhankelijk van de zorgzwaarte, de dienst en wat je hebt geleerd tijdens de opleiding krijg je twee tot vijf kinderen toegewezen. Je werkt intensief en multidisciplinair samen met artsen, arts-assistenten, pedagogisch medewerkers, diëtisten, fysiotherapeuten, psychologen, het maatschappelijk werk en de secretariële ondersteuning. Tijdens de opleiding tot kinderverpleegkundige ben je werkzaam op de afdelingen Bos en Strand. Op de afdeling Bos worden kinderen verpleegd met een aangeboren hartafwijking en vanuit diverse, met name snijdende, specialismen. Op de afdeling Strand liggen de patiënten die worden opgenomen voor een stamceltransplantatie. Ook worden hier kinderen verpleegd vanuit verschillende specialismen die vanwege een infectie geïsoleerd worden verpleegd. Daarnaast loop je stage op de Ambulante Zorg, Neonatologie en loop je extramurale stages. Een afwisselende en dynamische opleidingsplek waarbij je je zowel specialiseert als breed ontwikkelt.

Wat vragen wij?

De verpleegkundige die wij zoeken heeft bij voorkeur een hbo-V diploma. Je hoeft nog geen werkervaring te hebben, dus ook jong gediplomeerden zijn welkom! Je bent enthousiast en je wilt je verdiepen in het vakgebied van de kinderverpleegkundige. Vanzelfsprekend heb je veel affiniteit met kinderen. Je bent professioneel, samenwerkingsgericht en leergierig. In je werk en opleiding verwachten wij van jou een positief-kritische houding en een flexibele instelling.

Meer informatie

De opleiding tot kinderverpleegkundige start in maart en in september 2020, maar tot die tijd kom je minimaal vier à  vijf maanden voorwerken op onze afdeling. Solliciteer je ver voor de sluitingsdatum van deze vacature? Dan streven wij ernaar om je ook eerder te informeren over de verdere sollicitatieprocedure.

Veronique van Noort

‘Ik vind het mooi te ontdekken hoe ik het kind het beste kan begeleiden’

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum binnen het LUMC met ongeveer zeventig bedden voor kinderen van nul tot achttien jaar. Het kinderziekenhuis bestaat uit vier afdelingen: Neonatologie, Strand, Bos en Ambulante Zorg (polikliniek en dagbehandeling). Je komt te werken op de afdeling Strand en afdeling Bos. De afdeling Strand heeft twintig eenpersoonskamers waarvan er acht geschikt zijn voor patiënten die een stamceltransplantatie krijgen. De afdeling Bos heeft twaalf eenpersoonskamers en acht tweepersoonskamers. Ook is hier in vier tweepersoonskamers de dagbehandeling gesitueerd. Zowel afdeling Bos als afdeling Strand kent enthousiaste en betrokken teams met een goede mix tussen ervaren en jong gediplomeerde collega’s.  

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Eline Smit-Wallaart, verpleegkundig teamleider, Willem-Alexander Kinderziekenhuis
071-526 15 74

Solliciteren