Verpleegkundige MDL/Longziekten

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een enthousiaste verpleegkundige met hart voor je vak? En ben je op zoek naar een afwisselende baan waarin je je op termijn verder kunt ontwikkelen? Lees dan snel verder, want dan is dit de perfecte baan voor jou!

In het kort

• Werken op verschillende verpleegafdelingen
• Klinisch redeneren en het oplossen van complexe zorgvragen
• Het begeleiden van studenten
• Vele doorgroeimogelijkheden

Wat ga je doen?

Voor de verpleegafdeling Interne Geneeskunde, Maag-, Darm-, Leverziekten, Longziekten en Nucleaire Geneeskunde  zoeken wij enthousiaste, innovatieve en leergierige verpleegkundigen. Werken in een universitaire setting betekent dat je te maken hebt met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep in een dynamische werkomgeving. In deze functie staat klinisch redeneren centraal als onderdeel van je dagelijks handelen en werk je samen met het medisch team aan complexe zorgvragen. Daarnaast ben je als verpleegkundige actief in het overdragen van kennis aan studenten en collega’s in het team en bied je begeleiding aan studenten in de dagelijkse praktijk. Ook participeer je in het ontwikkelen van verbeteringen en draag je ideeën aan, om samen de kwaliteit van zorg continu te verbeteren.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een leuke collega die in het bezit is van een mbo-V of hbo-V diploma. In je contacten met patiënten, familie én collega’s staat patiëntgerichtheid, deskundigheid, openheid en betrouwbaarheid voorop. Je bent teamgericht en doorziet dat het geven en ontvangen van feedback noodzakelijk is om goed te functioneren als verpleegkundige en binnen een team. Bovendien beschik je over de nodige humor, relativeringsvermogen, en collegialiteit. Verder ben je stressbestendig en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Meer informatie

Wil je eerst een dagje meelopen? Geen probleem, wij leiden je graag rond op onze afdeling.

Linda Hatzihristodulu

‘De diversiteit en complexiteit op de SEH, is wat mij aantrekt’

Je werkplek

De verpleegafdeling Maag-, Darm-, Leverziekten, Longziekten, Nucleaire Geneeskunde (VIG 2) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) vormt samen met de verpleegafdeling Interne Geneeskunde (VIG1) de harmonica-afdeling ILMN. De VIG 2 heeft 22 bedden voor patiënten van de specialismen Longziekten en Maag-, Darm-, Leverziekten die grotendeels als acute stroom opgenomen worden. Binnen de afdeling is ruimte voor de opname van vijf patiënten van de Nucleaire Geneeskunde. Dit zijn geplande opnames, grotendeels gericht op de behandeling van schildklieraandoeningen.

Carrière in het LUMC

Als je bij ons als verpleegkundige start zijn er vele doorgroeimogelijkheden. Zo bieden wij je op termijn de mogelijkheid om door te groeien naar de functie van seniorverpleegkundige of om specialistische opleidingen te volgen.

Contact: Ellen Paauw, verpleegkundig manager ILMN
071 529 74 99

Solliciteren