Verpleegkundige Hematologie/ Oncologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

“Ons werk is intensief. Je werkt namelijk met patiënten vanaf 16 jaar oud die een ingewikkeld ziektebeeld hebben. Maar jij kunt er voor hen zijn.” Voel jij je aangesproken? Dan hebben wij de baan voor jou. De afdelingen Hematologie en Oncologie zijn namelijk op zoek naar zowel ervaren als beginnende verpleegkundigen. Voorwaarde is wél dat je enthousiast bent en barst van de ambitie!

In het kort

• Van patiënten tot familie; jij staat voor iedereen klaar
• Meewerken aan wetenschappelijke studies
• Veel nieuwe kennis opdoen
• Werken met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige op een van deze afdelingen zijn je werkzaamheden zeer divers: variërend van het toedienen van High Risk Medicatie tot het toedienen van stamceltransplantaties. Op de afdeling Hematologie liggen de meeste patiënten alleen en een lange tijd op de afdeling. Daardoor bouw je een intensieve band op. Op de afdeling Oncologie worden zowel klinische- als dagbehandelingen gegeven. Naast het verplegen en begeleiden van de patiënten, sta je altijd klaar voor de familieleden en bezoekers van de patiënten. Je krijgt bovendien de kans om mee te werken aan verschillende wetenschappelijk studies. Je hebt oog voor de kwaliteit van de zorg en de manier waarop de afdeling is georganiseerd. Dat betekent ook dat je nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt, en tijd en energie investeert in het opdoen van nieuwe kennis. Samen met het team van medici creëer je een vertrouwde omgeving, waarin jij de spil bent. Werken in een universitaire setting betekent dat je te maken hebt met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep, in een dynamische werkomgeving.

Wat vragen wij?

Je hebt een mbo-V of hbo-V opleiding afgerond én je bent in het bezit van een BIG-registratie. Bij voorkeur heb je als specialisatie Hematologie of Oncologie gedaan, en anders ben je bereid je hierin te specialiseren. Je beschikt over minimaal één jaar werkervaring in een ziekenhuis. Ervaring met de zorg voor hematologische/ oncologische patiënten is een pre. Je bent een echte teamspeler, die graag samenwerkt met enthousiaste en bevlogen collega’s. Maar ook zelfstandig werken gaat je prima af. Je bent een type dat niet snel ergens van in de stress schiet. Sterker nog: je houdt onder alle omstandigheden je hoofd koel. Tot slot ben je doortastend en weet je van aanpakken.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.  

Voor vragen kun je ook contact opnemen met Thea van Wetten, verpleegkundig manager verpleegvloeren Oncologie en Hematologie via telefoonnummer 06-53234857. 

Marleen Hilgersom

‘Je bouwt echt een band op met de patiënten. Hun leven hangt aan een zijden draad en wij kunnen er voor hen zijn’

Je werkplek

Of je nu een starter bent of al de nodige ervaring met je meebrengt, voor ons is het belangrijkst dat je enthousiast, leergierig en patiëntgericht bent. De afdelingen Hematologie en Oncologie vormen samen een organisatorische eenheid. Hematologie bestaat grotendeels uit eenpersoonskamers, vanwege de isolatievormen. De afdeling is gespecialiseerd in stamceltransplantaties. Er werkt een groot team verpleegkundigen. De afdeling Oncologie bestaat uit een gedeelte voor dagbehandeling en een gedeelte voor klinische opnames. Beide afdelingen onderscheiden zich door topreferentie zorg en nieuwe studies.    

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marije Zwetsloot, verpleegkundig teamleider Hematologie
071 529 84 41

Solliciteren