Verpleegkundig Specialist Inflammatory Bowel Disease (IBD)

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil je ervaring opdoen in een specialistisch IBD-centrum op de polikliniek? En ben je voor een periode van circa vier maanden beschikbaar? Wij zoeken een verpleegkundig specialist MDL die tijdelijk ons team komt versterken.  

In het kort

• Je richt je op de specialisatie Inflammatory Bowel Disease (IBD)
• Je geeft zelfstandig vorm aan het zorgproces
• Je neemt actief deel aan multidisciplinaire overleggen

Wat ga je doen?

Vanwege tijdelijke afwezigheid van een van onze verpleegkundig specialisten IBD zoeken wij vervanging gedurende de periode medio december – medio april. Als verpleegkundig specialist voor Inflammatoire Darmziekten geef je zelfstandig vorm aan het zorgproces van IBD-patiënten en ga je met hen een zelfstandige behandelrelatie aan. Je fungeert als eerste aanspreekpunt voor de patiënt en regisseert en coördineert in samenwerking met de patiënt zijn/haar zorgproces. Overdag ben je laagdrempelig bereikbaar voor patiënten, zowel telefonisch als via een eHealth-zorgsysteem. Daarnaast draai je vaste spreekuren. Je neemt actief deel aan diverse multidisciplinaire overleggen, waaronder de wekelijkse IBD-polibespreking en het wekelijkse IBD-heelkunde-overleg. Je schrijft zelfstandig medicatie voor, verwijst zelf naar andere disciplines en bent betrokken bij de begeleiding van klinisch opgenomen patiënten. Je kunt ook actief betrokken worden bij de organisatie van nascholingen.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste verpleegkundig specialist of verpleegkundige die affiniteit heeft met MDL, bij voorkeur IBD. Je bent bereid actief te participeren in de zorg voor de IBD-patiënten en vindt het een uitdaging om complex chronisch zieke patiënten te begeleiden op meerdere deelgebieden van de ziekte. Daarnaast kun je zowel mondeling als schriftelijk goed communiceren, beschik je over organiserend vermogen, neem je initiatief en kun je goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines.

Meer informatie

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.

Je kunt ook contact opnemen met mevrouw Rosaline Theeuwen, verpleegkundig specialist, telefoon 071- 529 93 66.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Maag-Darm-Leverziekten. De speerpunten van de MDL-afdeling zijn behandeling en onderzoek naar inflammatoire darmziekten, (erfelijk) coloncarcinoom en levertransplantatie. Er zijn meerdere disciplines werkzaam op deze afdeling zoals: medisch specialisten, artsen in opleiding tot specialist, verpleegkundig specialisten, endoscopieverpleegkundigen, wetenschappelijk onderzoekers en onderzoeksverpleegkundigen. Je werkt dagelijks nauw samen met het IBD-team, bestaande uit twee IBD-artsen, twee verpleegkundig specialisten en arts-assistenten in opleiding tot MDL-arts in hun IBD-stage. Je hebt regelmatig en zelfstandig contact met onder andere diëtisten, maatschappelijk werkers, chirurgen, reumatologen, gynaecologen en dermatologen. Je maakt deel uit van een groep van verpleegkundig specialisten met elk een eigen taakgebied. Je valt hiërarchisch onder het afdelingshoofd Maag-Darm-Leverziekten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Andrea van der Meulen-de Jong, sectiehoofd IBD
071 529 9134

Solliciteren